Ingezonden persbericht


(19 augustus 2009 - Bericht van Jo Versteijnen)

P E R S B E R I C H T

Nieuw boek over crisis en economisch alternatief

Tilburg, 19 augustus 2009 -
Onlangs verscheen: Ooit is het welletjes - Des pennings klank verdooft alle rede. Een correspondentie tussen de auteur Jo Versteijnen en een briefschrijver uit het midden van het land, ontwikkelt zich tot een analyse van het onheil van de 'vrije' markt - onder andere de huidige financiele en economische crisis - en een opzet van een economisch alternatief dat als discussiestuk wordt voorgehouden. Deze aktuele correspondentie is gebundeld in 'Ooit is het welletjes', waarin de meeste lezers zich gemakkelijk zullen herkennen.

In een vijftiental briefwisselingen worden onderwerpen besproken die er toe doen. Aan bod komen onder meer de maakbaarheid van samenleving en economie, de problemen van de 'vrije' markt en de vraag waarom die onlosmakelijk met het kapitalisme verbonden zijn, verder zien we ook de rol van de staat, en de politiek in het algemeen, als waakhond van het kapitaalsbelang. Een en ander mondt uit in de overtuiging van de noodzaak van een sociaalecologisch alternatief. Het boek beschrijft de contouren ervan en de weg ernaar toe.

Het boek leent zich goed als een kader en een voorbeeld voor de noodzakelijke discussie en publieke meningsvorming over economische alternatieven, voorbij het
kapitalisme/neoliberalisme.

Jo Versteijnen: Ooit is het welletjes. ISBN: 9789081186223. aantal pagina's: 156, formaat paperback, prijs: euro 16,-

Het boek is te bestellen bij de reguliere boekhandel, en/of j.versteijnen@tele2.nl

-------



Ingezonden persbericht