Medisch Centrum Alkmaar

Diagnostisch Centrum Heerhugowaard scoort dikke acht

Een dikke acht, ruim voldoende dus. Die score krijgt het Diagnostisch Centrum Heerhugowaard van de patiënten. Studenten human technology Dewi Pool en Joris Haring van de Hogeschool INHolland stelden deze score afgelopen zomer vast.

In het onderzoek is gekeken hoe het Diagnostisch Centrum Heerhugowaard (DCH) de patiënten het best kan bejegenen. Aan de hand van een vragenlijst is uitgezocht wat patiënten belangrijk vinden in het contact met zorgverleners en of de werkwijze in het DCH hierbij aansluit. De patiënt stelt prijs op serieuze benadering, vriendelijkheid, voldoende tijd en voldoende uitleg. Uit het onderzoek blijkt dat het personeel en de specialisten dat goed doen.

Het Diagnostisch Centrum Heerhugowaard is een gezamenlijk initiatief van het Medisch Centrum Alkmaar en de huisartsenvereniging HONK. Het is opgezet met het doel cliënten en huisartsen beter van dienst te kunnen zijn: na het bezoek aan de huisarts kan de patiënt binnen één werkdag in het Diagnostisch Centrum - dicht bij huis - terecht voor onderzoek én krijgt de aanvrager binnen 24 uur de uitslag.