Warchild


Lokale partners Colombia steeds beter!

19 augustus 2009 - Juridische training Colombia War Child vindt het belangrijk dat de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties het mogelijk maakt om schendingen van kinderrechten zwart op wit vast te leggen. Maar hoe maken lokale organisaties gebruik van deze VN-verdragen?

Juridische training
Partnerorganisaties van War Child in Cali, Colombia, kregen afgelopen maand een juridische training. De bedoeling van deze training is dat de lokale organisaties schendingen van kinderrechten goed kunnen documenteren.

Praktisch
Aan de orde kwamen vooral hele praktische zaken. Besproken werd bijvoorbeeld hoe schendingen van kinderrechten opgeschreven kunnen worden en dat genoemde slachtoffers risico's lopen. Ook werd er aangegeven aan welke voorwaarden documentatie moet voldoen om het volgens het Internationaal Recht voor een rechtbank te kunnen brengen.

Inspirerende dag
Ondanks het moeilijke onderwerp was het een dynamische training. Door middel van groepsopdrachten en rollenspellen leerden alle aanwezigen op een actieve manier hoe ze het ingewikkelde juridische kader kunnen gebruiken. War Child Colombia kijkt terug op een inspirerende dag.

Steun de projecten van War Child. Word Friend.