Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.00 uur

Utrecht, 19-08-2009

Woninginbrekers dankzij burgernetdeelnemers aangehouden

Dankzij een burgernetactie zijn zondagavond 16 augustus twee personen aangehouden die worden verdacht van het plegen van een woninginbraak in Breukelen.

Zondagavond 16 augustus ontving de centralist van de politiemeldkamer een melding dat een man op de Eendrachtlaan de kentekenplaten van een personenauto omboog. Bovendien werd door hem en een vrouw een grote kluis in de kofferbak van die auto geladen, waarna het tweetal wegreed over de Schepersweg. De melder vond dit terecht een verdachte situatie en informeerde via het alarmnummer 112 de politie. Die stuurde diverse politie-eenheden op onderzoek uit. De centralist startte daarnaast omstreeks 20.15 uur een Burgernetactie en verspreidde de gegevens van de auto en het signalement van het tweetal.

Een Burgernetdeelnemer belde met informatie dat de gezochte auto richting Loenen zou rijden. Vanuit Loenen kreeg de politie een melding dat uit de bewuste auto een kluis werd getild en vervolgens wegreed in de richting van Breukelen. Het kenteken was op dat moment wel zichtbaar en de getuige gaf dit door aan de politiemeldkamer. Kort tijd later belde een Burgernetdeelnemer dat hij de auto in Breukelen had gezien en in de richting van Maarssen was gereden. Op de dr. Plesmanlaan in Maarssen heeft de politie de auto onderschept. Een 27-jarige man en een 40-jarige vrouw uit Ede zijn aangehouden op verdenking van het plegen van een woninginbraak. De kluis is inmiddels weer terug bij de rechtmatige eigenaar. Beide verdachten worden woensdag voorgeleidt.