Cvites participeert in de EVC Makelaar

19/08/2009 10:29

Wissenraet van Spaendonck

Cvites participeert sinds juni dit jaar samen met Winter & Partners in de EVC Makelaar. De EVC makelaar verzorgt voorlichting, advies, workshops aan werkgevers, werkpleinen, werkcoaches van UWV WERKbedrijven, gemeenten en/of mobiliteitscentra. Daarnaast voert de EVC Makelaar de werkervaringmonitor uit en coördineert EVC procedures welke uitgevoerd worden bij erkende aanbieders.

Werkervaring telt, of iemand nu een diploma heeft of niet. In de praktijk, privé of werk blijft iedereen zichzelf ontwikkelen. Daardoor bouwen we waardevolle ervaring op die gebruikt kan worden voor de eigen loopbaan. Veel deelnemers aan de arbeidsmarkt hebben geen diploma of hun diploma sluit niet meer aan op de eisen van de arbeidsmarkt. Werkgevers hebben behoefte aan een helder inzicht in het actuele vaardigheidsniveau van hun werknemers. En werknemers, zoals ook werkzoekenden, zijn gebaat bij een zo volledig mogelijk beeld (een complete foto) van hun competenties. Ook als er geen diploma is.

Een ervaringscertificaat (EVC) biedt uitkomst. Het brengt in kaart welke competenties iemand heeft. Alle kennis en vaardigheden op én buiten het werk, bijvoorbeeld als vrijwilliger, worden hierin vastgelegd. Met het ervaringscertificaat in de hand kan iemand de eigen loopbaan een impuls geven of bijvoorbeeld een verkort traject voor een diploma starten. De EVC-makelaar is deskundig op het gebied van het ervaringscertificaat.





http://www.cvites.nl