Gemeente IJsselstein


Start bouw tijdelijke gymzaal

Datum: vrijdag 14 augustus 2009
Dinsdag 18 augustus start de bouw van de de tijdelijke gymzaal op het Podium. De tijdelijke gymzaal blijft voor vijf jaar op het Podium en komt tegemoet aan het tekort aan gymvoorzieningen voor de basisscholen in Zenderpark.
Er kan gestart worden met de bouw van de tijdelijke gymzaal op het Podium nadat de gemeente groen licht heeft gekregen, nadat de rechter een positieve uitspraak heeft gedaan voor de ontheffing van de voorlopige voorziening.
De bouw begint volgende week en neemt ongeveer acht tot tien weken in beslag. Door middel van op maat gemaakte platen is de bouw van de gymzaal snel te realiseren.
Naast de basisscholen de Ark, de Ark van Noah, de Torenuil en de Pijler kunnen ook sportverenigingen na schooltijd gebruik maken van de voorzieningen in de tijdelijke gymzaal. Onder andere atletiekvereniging Vogel heeft de mogelijkheid gebruik te maken van de nieuwe ruimte.
Na vijf jaar wordt de tijdelijke gymzaal vervangen door een definitieve. Deze wordt gesitueerd in het Wijk Onderwijs Centrum (WOC). Eerder heeft de rechter het besluit om de tijdelijke gymzaal op het Podium te plaatsen uitgesteld. Dit kwam door bezwaren van de Vereniging van Eigenaren Residence Poort van Zuid, zij vreesden voor een definitieve plek op het Podium. De gemeente komt tegemoet aan de bezwaren van de Vereniging van Eigenaren. Zo is afgesproken dat de tijdelijke gymzaal uiterlijk in januari 2014 wordt gesloopt of zoveel eerder als dat de definitieve gymzaal in het WOC is gerealiseerd. Eerste spade in de grond
Wethouder Cremer (portefeuillehouder Onderwijs, Sport en recreatie) steekt op dinsdag 18 augustus om 13.00 uur op het Podium de eerste spade in de grond om de werkzaamheden voor de tijdelijke gymzaal daadwerkelijk aan te vangen.