Gemeente Beverwijk


Veilige oversteekplaatsen voor Laan van Broekpolder

De Laan van Broekpolder krijgt twee veilige oversteekplaatsen. Vanwege de aanleg hiervan is de laan van maandag 17 augustus tot en met vrijdag 28 augustus deels afgesloten.

In de Laan van Broekpolder worden twee oversteekvoorzieningen aangelegd ter hoogte van de nieuwe voetgangers- en fietsbruggen richting onder meer de scholen van de MFA Waterwijk. Deze bruggen liggen ter hoogte van de Eduard Jacobslaan en de Louis Davidslaan. Overleg tussen gemeente, buurtbewoners en verkeersouders hebben geleid tot de aanleg van de oversteekplaatsen. In overeenstemming met het door de verkeersouders ingebrachte advies van Veilig Verkeer Nederland worden de nieuwe oversteken voorzien van zebrapaden, bebording, knipperlichten en een middenberm. De middenberm biedt een rustpunt en zorgt ervoor dat per oversteek maar rekening gehouden hoeft te worden met één rijrichting.

Brief
De Laan van Broekpolder wordt tijdens de werkzaamheden afgesloten vanaf de rotonde bij de tunnel Laan der Nederlanden tot aan de Kadijk (brug Citadel). Verkeer wordt omgeleid via de Laan van Archeologie. Bestemmingsverkeer voor de Lanen kan de wijk bereiken via de Wim Kanlaan en de Stan Kentonlaan. De afsluiting wordt al met borden aangegeven en de direct omwonenden worden komende week per brief geïnformeerd.