Gemeente Cromstrijen


Jongerenwerk Cromstrijen gaat zeevissen

(21-07-2009)

Op maandag 17 augustus 2009 organiseert het jongerenwerk Cromstrijen een dagje zeevissen voor jongeren tussen de 12 en de 18 jaar.

Dagprogramma
De vertrektijd is 's nachts om 4.30 uur vanaf De Hoeckenisse in Klaaswaal richting Maassluis en we schepen aan op Stella Bel, een schip van Sima Charters. Zij brengen ons richting de Noordzee, waar we gaan wrakvissen. Dit betekent dat wij de hengels uitgooien bij een gezonken schip. Je kunt daar naast kabeljauw, ook steenbolk, wijting, pollak en schol gevangen. In deze tijd van het jaar is er nog meer diversiteit, dan komen er vaak ook nog rode ponen, mullen, makrelen, horsmakrelen en gepen aan boord.

Benodigd materiaal
Beschik je niet over visbenodigdheden dan is dat geen probleem. Wij huren het benodigd materiaal om te kunnen vissen. Je vangst van die dag mag je meenemen naar huis, maar alles onder de 35 cm (kabeljauw) moet worden teruggezet. Om 19.00 uur komen wij weer terug aan land.

Belangstelling
Mocht je belangstelling hebben om mee te gaan dan kun je je opgeven bij het jongerenwerk. Wees er wel snel bij, want er is beperkt plaats. De kosten voor de hele dag bedragen ¤ 25,00. Het jongerenwerk kan de kosten voor deze activiteit laag houden, mede door subsidie van de gemeente Cromstrijen.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met jongerenwerker Ben van Stijn via telefoon 0624886323 of check de site van het jongerenwerk www.pugnus.nl