Gemeente Beek


4 Zomeravond wandelingen

Bij de gemeentelijke herindeling van 1982, kwam de gemeente Beek tot stand. Dat was ook het moment dat het IVN Spaubeek â de vereniging voor natuur en milieu educatie â haar naam aanpaste aan het nieuwe werkgebied binnen de gemeente Beek en haar naam veranderde in IVN Spau-Beek. Om dit opnieuw te benadrukken organiseert het IVN Spau-Beek samen met de gemeente alweer voor de derde keer deze 4 avondwandelingen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de wandelingen van het âwandelroutenetwerkâ van de gemeente Beek. In de folder daarvan lezen we: âHet Beekse buitengebied is bekend als overgangsgebied tussen stad en platteland in Zuid-Limburg. Het is landschappelijk zeer aantrekkelijk en kent veel cultuurhistorische en natuurlijke waardenâ (einde citaat)

Tijdens de wandelingen zullen gidsen van ât IVN een aantal van deze cultuurhistorische- en natuurlijke waarden onder uw aandacht brengen middels vertelmomenten. De wandelingen zijn op 4 opeenvolgende avonden in augustus. Terug van vakantie een uitstekende gelegenheid om eens lekker te wandelen en te genieten van ons mooie buitengebied. De wandelingen zijn ongeveer 7 km en duren, inclusief een pauze met versnapering, 2 à 2 : uur.

Â

Elke avond is het vertrek om 19.00 uur. U kunt 1 avond meelopen, maar uiteraard ook alle 4 de avonden en er op deze manier een avondvierdaagse van maken.

Â

De data zijn:

* Maandag 17 augustus 2009, de Kelmonderbosroute Vertrek bij het gemeentehuis te Beek om 19.00 uur


* Dinsdag 18 augustus 2009, de Genhoutroute Vertrek bij restaurant Aan de Meule, Schimmerteweg 17 om 19.00 uur


* Woensdag 19 augustus 2009, de Spaubeekroute Vertrek op de Markt te Spaubeek om 19.00 uur


* Donderdag 20 augustus 2009, de Vrouwenbosroute Vertrek bij De Haamen, De Haamen 1 om 19.00 uur

Info: Sjaak Frenken 046-4435549. Zie www.ivnspaubeek.nl.