Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 17-08-2009

Veelplegers stelen in dezelfde supermarkt

BERGEN OP ZOOM: Personeel van een supermarkt aan de Burgemeester van Hasselstraat betrapte zondag twee veelplegers op het stelen van winkelwaar.

De politie kreeg zondag rond 16.16 uur melding van de eerste
diefstal. Een personeelslid zag dat een man de artikelen in zijn tas stopte en zonder te betalen naar buiten wilde lopen. Bij aanspreken probeerde de man nog te vluchten, maar liep uiteindelijk toch met het personeel mee. Hij bleek voor bijna 150,- aan toiletartikelen te hebben weggenomen. De goederen zijn geretourneerd en de politie nam de 33-jarige veelpleger uit Roosendaal mee naar het politiebureau. Hier is hij in verzekering gesteld.

Een na 19.00 uur kwam de tweede melding van diefstal binnen. Een 41-jarige man uit Bergen op Zoom probeerde de winkel te verlaten met bijna 35,- aan goeden, zonder deze af te rekenen. De man werd door het personeel tegengehouden. Hierop werd de winkeldief erg agressief en bedreigde het personeel. De politie nam de verdachte. Die duidelijk onder invloed van alcohol verkeerde, over en stelde hem in
verzekering, aangezien hij op de veelplegerslijst voorkomt.

Van de gedupeerde is aangifte opgenomen van beide diefstallen.

Beschonken bestuurder aangehouden na eenzijdig ongeval

STANDDAARBUITEN: De politie hield zondagavond een 68-jarige man uit Klundert aan voor rijden onder invloed. Rond 19.30 uur meldde een getuige dat er een eenzijdig ongeval had plaatsgevonden op de A17. Bij aankomst van de politie trof men de bestuurder van het voertuig aan. Toen de agenten hem aanspraken roken ze een alcohollucht. Uit een blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. De man is onderzocht door ambulancepersoneel, maar mankeerde niets. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.
Een getuige verklaarde ter plekke dat ze met 120 km/u over de snelweg reed, toen de man haar inhaalde en op het laatste moment de afslag nam. Hij reed hierbij over het verdrijvingsvlak en verloor de macht over het stuur. Hij reed de berm en vervolgens de sloot in. Hier bleek de auto op de neus staan.
Op het politiebureau blies de bestuurder 495 ug/l op de ademanalyse. Na verhoor is hij met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor vernieling auto

ROOSENDAAL: De politie hield zondagavond om 23.30 uur een 40-jarige man uit Roosendaal aan. Even na 23.00 uur kreeg de politie meldingen van getuigen, die verklaarden dat een dronken man in de Sint
Josephstraat auto's aan het vernielen was. Na zijn woede-uitbarsting zou de man op straat zijn gaan liggen en vermoedelijk in slaap zijn gevallen.
De politie trof de man op straat aan. In eerste instantie reageerde hij niet op aanspreken. Een gedupeerde meldde zich bij de politie. De buurtbewoner verklaarde dat de man tegen haar auto aan had geslagen en er waren een paar lelijke krassen in de lak van het voertuig te zien. De politie hield de man aan sloot hem in voor verhoor. Van de
gedupeerde is aangifte opgenomen.

Man aangehouden na bedreiging ex-vriendin

ROOSENDAAL: Zondag meldde een inwoonster van de wijk
Parklaan-Hoogstraat zich rond 22.00 uur bij de politie. De 27-jarige vrouw had een discussie gehad met haar ex over de beëindiging van hun relatie. De man was het hier niet mee eens en bedreigde de vrouw. Zij was hierna uit haar woning gevlucht en had bij een naburige woning aangebeld. Bij aankomst van de politie trof men de 33-jarige ex-vriend van de vrouw aan op de parkeerplaats bij de woning. De man uit Oud-Vossemeer zat hier in zijn auto. Hij is aangehouden.
Van de vrouw is aangifte opgenomen. Ze verklaarde tegenover de politiemensen dat ze al langere tijd werd lastig gevallen en bedreigd door de man. Voor de vrouw is slachtofferhulp in kennis gesteld. De verdachte is in verzekering gesteld. Hij bekende bij het eerste verhoor de vrouw te hebben bedreigd.

Inbrekers slaan toe in kiosk

PUTTE: Maandag werd er rond 03.30 uur ingebroken bij een kiosk aan de Canadalaan. De daders maakten een gat in het dak en kwamen op die manier het pand binnen. Ze richtten in het pand meerdere vernielingen aan en zijn er onder andere vandoor gegaan met postzegels en rookwaar. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Politiepost op woensdag gesloten in augustus en september

HOOGERHEIDE: Vanaf 19 augustus tot het eind van de maand september zal de politiepost Woensdrecht op woensdagen gesloten zijn. Om de
dienstverlening op pijl te houden en gezien het verminderde aantal aangiften in de zomermaanden is de bezetting van de post aangepast. Vanaf 1 oktober is de balie aan de Sportlaan 6 te Hoogerheide weer elke werkdag geopend. Tot die tijd kunnen bewoners van de direct omgeving zich wenden tot het politiebureau aan de Jacob Obrechtlaan 9 te Bergen op Zoom. Wij adviseren u voor het doen van aangifte een afspraak te maken via het telefoonnummer 0900-8844. Ook is er de mogelijkheid van een aantal feiten aangifte te doen via internet. De aangifteformulieren zijn te vinden op www.politiemwb.nl.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 17-08-2009 16:41 | © Regio Midden en West Brabant |