Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 17-08-2009

Geldlopers overvallen door gewapende mannen

BREDA: Maandag kreeg de politie om 11.15 uur melding binnen van een overval op geldlopers aan de Oude Vest. De geldlopers werden in een pand overvallen door drie gewapende mannen.

De geldlopers waren in een pand, dat grenst aan een leegstaand kantoor, geldautomaten aan het vullen, toen ze werden overvallen door drie gewapende mannen. De drie bedreigden hen met vuurwapens en gingen er in onbekende richting vandoor met een geldbedrag.

De politie stelde direct een onderzoek in de omgeving aan de hand van het signalement van de daders. Ook werd er een sporenonderzoek ingesteld. De directe omgeving was het pand was na de overval tot in de middag afgesloten. De weg bleef hierbij vrij.
De politie verstuurde vlak na het incident een SMS-Alert met het verzoek uit te kijken naar drie daders, waarvan een in het zwart gekleed, een in een zwart trainingspak met zwarte Nikes met een witte streep en een dader met een wit met Blauw trainingsjack met een zwarte broek en witte schoenen.

De politie verzoekt getuigen die iets verdachts hebben opgemerkt rond het tijdstip van de overval of eerder dat iets te maken kan hebben met het incident zich te melden via 0900-8844.

Man op heterdaad betrapt bij inbraak

BREDA: Een 56-jarige man uit Teteringen hoorde zondag om 19.30 uur het alarm van het bedrijf waar hij werkzaam is afgaan. Hij snelde naar het pand toe en zag een onbekende man in de kantoorruimte staan. De man probeerde in eerste instantie te vluchten, maar gaf het uiteindelijk op en wachtte de komst van de politie af. Deze hield de 39-jarige man uit Roosendaal aan en stelde hem op het politiebureau in verzekering. De verdachte staat bekend als veelpleger. Bij zijn insluiting was hij in bezit van een bolletje cocaïne. Dit is in beslag genomen voor onderzoek en vernietiging. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Politie houdt man aan voor bedreiging en vernieling

BREDA: De politie hield zondagavond een 52-jarige man uit Breda aan voor vernieling en bedreiging. Een 46-jarige bewoner van de
Montessoristraat verklaarde zondag rond 22.00 uur getuige te zijn van een ruzie tussen de verdachte en een buurman. Dit had te maken met een ex-vriendin van de verdachte die sinds kort een relatie heeft met de buurman. De Bredanaar zou die avond op hoge poten naar de woning van de buurman zijn gekomen en had geprobeerd hem meerdere malen te slaan. De buurman en zijn vriendin waren vervolgens uit angst het huis van de gedupeerde binnen gerend. De verdachte had hierop een ruit vernield en had de drie bedreigd. De politie kon de verdachte aanhouden. Hij werd op het bureau in verzekering gesteld en verklaarde hierbij niets met de aantijgingen van doen te hebben.
Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Winkeldief maakt emballageronde en steelt sigaretten

Bredanaar twee keer op één dag aangehouden

BREDA: Personeel van een supermarkt betrapte maandagochtend een 48-jarige man uit Breda op diefstal. De man was via het gat voor de lege kratten in de flessenautomaat gekropen, had een lege krat gepakt en was via een achteringang naar buiten gelopen om vervolgens via de reguliere ingang de supermarkt weer binnen te gaan. De man was op weg naar de flessenautomaat, toen hij door het personeel werd
aangesproken. De politie nam de man over en bracht hem over naar het politiebureau voor verhoor. Hierna is hij met een schikking van 100,- in vrijheid gesteld.

Rond 13.00 uur kwam wederom melding binnen van winkeldiefstal. Dezelfde 48-jarige man bleek hier weer te zijn aangehouden. Deze keer probeerde hij er vandoor te gaan met twee sloffen sigaretten. Deze keer werd de man op het politiebureau in verzekering gesteld. Hij verklaarde honger te hebben. Dat zou de reden zijn om te stelen. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Man aangehouden na winkeldiefstal

BREDA: Maandag betrapte een medewerker van een winkel aan de
Konijnenberg een 29-jarige man op diefstal. De man met onbekende woon- of verblijfplaats had geprobeerd een navigatiesysteem weg te nemen. Het personeel zag dat de man de beveiliging van het apparaat
verwijderde. Toen hij zag dat het personeel hem door had, probeerde hij zijn buit weg te moffelen in een schap. De man werd staande gehouden en overgedragen aan de politie. Hij bleek vorige week ook al bij de winkel te hebben gestolen en had toen apparatuur, waaronder een camera weggenomen. De man was toen niet op heterdaad betrapt en aangehouden, maar stond al wel als verdachte in deze zaak te boek. De politie heeft hem in verzekering gesteld. Hij gaf de diefstal toe. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen van poging tot winkeldiefstal.

Overval in Opsporing Verzocht

ETTEN-LEUR: Dinsdag 18 augustus wordt in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan een overval op een kapperszaak. 7 juli j.l. overviel een onbekende man een kapperszaak aan de
Bisschopsmolenstraat. De 19-jarige medewerkster van de zaak verklaarde dat de man rond 09.15 uur via de achterdeur het pand binnen kwam, de vrouw bedreigde met een mes en haar ook sloeg. De vrouw raakte hierbij licht gewond en vluchtte in paniek het toilet in en sloot zich hier op. Nadat de man vertrok alarmeerde ze de politie. De dader is zonder buit vertrokken via de achterdeur richting de Rode Poort.

De politie stelde direct een onderzoek in, dat tot op heden nog niet tot aanhouding van een verdachte heeft geleid. In een uitzending van Opsporing Verzocht zal aandacht worden besteed aan de zaak en worden eventuele getuigen aan de hand van een reconstructie en een
compositietekening opgeroepen zich te melden.

Opsporing Verzocht wordt elke dinsdag uitgezonden om 21.50 uur op Nederland 1. Het programma wordt elke woensdag herhaald om 10.05 op Nederland 2.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 17-08-2009 16:42 | © Regio Midden en West Brabant |