Politie Zaanstreek-waterland

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Krommenie, Wormer , 17-08-2009 o Afgelopen weekeinde heeft politie op diverse wegen een alcoholcontrole gehouden.

Op de Rosariumlaan in Krommenie werd in de nacht van zondag op maandag een 37-jarige automobilist uit Woerden aangehouden. De man had een flinke slok op, hij had ruim twee keer zoveel drank op als toegestaan. Omdat de bestuurder enkele maanden geleden ook al eens was aangehouden wegens het rijden onder invloed, moest hij zijn rijbewijs inleveren.

In Engewormer hebben agenten zondagavond rond halftien het rijbewijs ingevorderd van een 43-jarige vrouw uit Wormer. De vrouw zat met een flinke slok op op haar scooter. Het alcoholpromillage was vier keer zo hoog als wettelijk is toegestaan. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) zal daarnaast onderzoek doen naar de rijgeschiktheid van de Wormerse.

Behalve op alcohol werd op de dijk in Engewormer ook op snelheid gecontroleerd. Vijf bestuurders die te hard reden, werden staande gehouden en bekeurd. De hoogste snelheid bedroeg 106 km per uur.

Ten slotte werd zaterdagavond omstreeks halfzeven op de Provincialeweg N246 in Westzaan ook een rijbewijs ingevorderd van een automobilist die met een veel te grote slok op achter het stuur zat. De 42-jarige Amsterdammer had een alcoholgehalte van 1,66 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Vanwege het hoge alcoholpromillage zal tevens het CBR een onderzoek instellen naar de rijgeschiktheid van de man.