Gemeente Enkhuizen

Start inzameling plastic afval Enkhuizen

Binnenkort start HVCinzameling (Holland Collect) in onze gemeente met de gescheiden inzameling van plastic verpakkingsafval Eens in de vier weken wordt het plastic verpakkingsafval huis-aan-huis opgehaald. HVC zal op vrijdag 18 september voor het eerst gescheiden plasticafval ophalen in Enkhuizen. Alle huishoudens in de gemeente krijgen eind augustus een informatiepakket in de bus. Bovendien ontvangt ieder huishouden gratis speciale afvalzakken. Het informatiepakket en de speciale afvalzakken sluiten aan bij de landelijke Plastic Heroes campagne.

Waarom gescheiden inzameling?
Door het plastic verpakkingsafval gescheiden in te zamelen, kan het worden gerecycled in plaats van verbrand. Dat is beter voor het milieu, omdat er minder CO2 wordt uitgestoten. Bovendien kunnen er allerlei nuttige producten worden gemaakt van plastic. Denk aan fleece-truien, tennisballen en vloerbedekking. Iedere gemeente is vanaf 1 januari 2010 verplicht om het plastic verpakkingsafval gescheiden in te zamelen.

Zo makkelijk mogelijk!
Om voldoende opbrengst voor het milieu te behalen is het noodzakelijk om zo veel mogelijk plastic verpakkingsafval in te zamelen. Daar hebben úw hulp bij nodig!. U bent namelijk degene die het plastic afval daadwerkelijk moet gaan scheiden en apart moeten aanbieden voor inzameling. Daarom maakt HVCinzameling het ze zo makkelijk mogelijk. Iedere inwoner kan gratis gebruik maken van de speciale afvalzakken. Deze worden bij de start van de inzameling huis-aan-huis verspreid, maar de afvalzakken zijn ook gratis te bestellen via de klantenservice van HVCinzameling op telefoonnummer (0800) 48 47 88 45. Ook kunnen inwoners het plastic verpakkingsafval tussendoor brengen naar het afvalbrengstation. Meer informatie hierover is te vinden op www.hvcinzameling.nl.
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl