Politie Groningen

Maandag 17 augustus 2009

Provincie Groningen, 17-08-2009

Leek: hennepkwekerij ontmanteld

In een bedrijfspand aan de Molenwieck te Leek heeft de politie zondagochtend een hennepkwekerij ontmanteld. Naar aanleiding van een melding dat een drietal mannen het pand waren binnen gegaan stelde de politie een onderzoek in. In het pand werden drie mannen uit Drachten (37 en 39 jaar) en Tijnje ( 37 jaar) aangetroffen. De drie waren juist bezig om in een container ruim 500 nieuwe hennepstekjes te poten. Vermoedelijk was een eerdere kwekerij reeds geoogst. De drie werden aangehouden en voor onderzoek in gesloten. Op last van de officier van justitie werden de container en een bestelauto in beslaggenomen. Ook de apparatuur en plantjes werden opgeruimd ter vernietiging.

Wildervank: boten dieven gepakt

Zondagnacht heeft de politie twee botendieven betrapt bij de diefstal van een motorboot achter een woning aan de Kuifreiger. De bewoner werd wakker toen zij motorboot werd gestart. Hij zag nog net dat twee mannen er met de boot vandoor gingen. De boot werd achter een woning aan de Grote Reiger terug gevonden. Na een zoektocht met onder anderen een speurhond werden de beide verdachten, 18-jarige man uit Wildervank en een 21-jarige man uit Schoonebeek, in de bossages aangetroffen. De verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Winschoten: Snelheid controle

Op de Zuiderveen in Winschoten werd zondag een snelheid controle gehouden. Ruim 800 voertuigen werden gecontroleerd. Hiervan kregen 167 een boete opgelegd. De toegestane snelheid bedroeg 50 km per uur, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km per uur.

Op het Egypteneind in Veendam werden 121 van de 417 voertuigen beboet. Een motorbestuurder reed 140 km per uur waar hij slechts 50 km mocht rijden. Op de N363 bij Baflo kregen 23 van de 340 automobilisten een boete. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 113 km waar 80 km per uur gereden mag worden.
Bij een fietsverlichting controle op de Hereweg werden zondagavond 11 boetes uitgereikt voor het niet voeren van de juiste verlichting.

Hornhuizen: wielrenner zwaar gewond bij verkeersongeval

Een 33-jarige wielrenner uit Groningen is zondagochtend op de kruising Dijksterweg, Breweelsterweg en de Tammingenweg zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 37-jarige man uit Naaldwijk gaf op de kruising geen voorrang aan de Stadjer, die op kop van een groepje wielrenners reed. De wielrenner probeerde een aanrijding te voorkomen, maar lukte dit ondanks hard remmen niet. Het slachtoffer viel voorover en hij smakte op het wegdek. De man werd met hoofd- en bekkenletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een analyse en een rapportage van het ongeval gemaakt.

Groningen: man gooit ruit in

Een vermoedelijk 29-jarige inwoner van Mongolië werd zondagmiddag in de Verweystraat in Groningen aangehouden. De man had in eerste instantie problemen met zijn vrouw waarna een bewoner de politie alarmeerde. Toen de vrouw door de omwonende werd geholpen, gooide de man een steen door een raam. Hij werd aangehouden. De verdachte kondigde bij zijn arrestatie aan dat hij asiel wil aanvragen. Het vermoeden bestaat echter dat de Mongool al is uitgeprocedeerd. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Veendam: aangehouden na vernieling

Een 53-jarige inwoner van Veendam werd zondagnacht in zijn woonplaats aangehouden voor vernieling. De man zou op de Grote Vaartlaan wraak hebben genomen op een 70-jarige bewoner die zich zou hebben geërgerd aan de zoon van de Veendammer. De 53-jarige was onder meer op het dak van het huis van de 70-jarige geklommen en had daar ontluchtingspijpen gesloopt. Toen de politie arriveerde, wilde de man net met een hakbijltje de bossen bij de woning van de plaatsgenoot te lijf gaan. De 53-jarige werd na zijn aanhouding ter ontnuchtering ingesloten.

Sellingen: na lekke band cel in

Een lekke band zorgde er zondagavond voor dat een automobilist in een politiecel belandde. Agenten troffen de gestrande bestuurder op de Dennenweg in Sellingen. De man, een 59-jarige inwoner van Onstwedde, vertelde de agenten dat hij vrijwilliger was van Staatsbosbeheer en in de auto wilde overnachten. Bij het natrekken van de gegevens van de man, kwam een ander verhaal boven water. De Onstwedder bleek nog 21 dagen cel tegoed te hebben en van justitie moest ook zijn wagen in beslag worden genomen. Dat gebeurde alsnog.