Politie Hollands Midden

Datum: 17 augustus 2009

Reeuwijk Jongetje (2) overlijdt na ongeval Een 2-jarig jongetje uit Bodegraven is overleden nadat hij van een boot in het water was gevallen. Het ongeval vond plaats op zondag 16 augustus om 12.20 uur nabij de Reeuwijkse Houtwal. Het jongetje voer met familieleden in de boot toen hij door nog onbekende reden overboord viel en in het water terecht kwam. Hij kwam onder de boot terecht. Door omstanders en uiteindelijk de brandweer is het kindje naar de kant gebracht en is de reanimatie gestart. Een traumahelikopter is geland om medische bijstand te leveren. Het kindje is vervolgens met spoedtransport naar het ziekenhuis gebracht. De waterpolitie van het KLPD heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeval.

Oegstgeest Auto door vuur verwoest Op een parkeerterrein van een sportclub aan de Hofbrouckerlaan is in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 augustus een auto van een inwoner uit Leiden uitgebrand. Een voorbijganger ontdekte de brand rond 03.15 uur. De brandweer bluste het vuur. De auto brandde volledig uit. De technische recherche van de politie Hollands Midden deed onderzoek maar kon brandstichting niet vaststellen. Het onderzoek dat door de politie wordt ingesteld, richt zich daar wel op.

Hoogmade Mishandeling De politie doet onderzoek naar de mishandeling van een 25-jarige man uit Den Haag. Zondag 16 augustus werd hij rond 04.45 uur op het Noordeinde van zijn fiets getrapt en in zijn gezicht geslagen door een jongen. Deze behoorde bij een groep die vanaf een tentfeest in Rijpwetering achter de man en een vriend van hem aan waren gefietst nadat de groep door de Hagenaar en diens vriend op hun gedrag waren aangesproken. De Hagenaar brak bij het geweld vermoedelijk zijn neus en werd voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis.

Nieuwkoop Bij inbraak gestolen auto weer teruggevonden Dankzij het 'track en trace systeem' waarmee een auto was uitgerust kon deze als snel na de diefstal worden teruggevonden. De auto werd in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 augustus gestolen bij een inbraak in een woning aan de Dorpsstraat. Via een voor ventilatie openstaand bovenlichtje wist men uiteindelijk de woning in te komen waar op het aanrecht de autosleutels lagen. Vervolgens werd de auto gestolen. Dankzij het systeem werd de auto zondag gelokaliseerd en aangetroffen in Boskoop. De politie stelt een nader onderzoek in en wijst iedereen op het belang van het goed af sluiten van de woning en er voor te zorgen dat autosleutels niet voor het grijpen liggen.

Hazerswoude-Rijndijk Politie onderzoekt auto-brand De politie doet onderzoek naar een auto-brand. Zaterdag 15 augustus rond 04.45 uur bleek dat er op het parkeerterrein achter een hotel aan de Rijndijk de cabine van een autoambulance in de brand stond. De brandweer die snel terplaatse was had het vuur snel onder controle. Er zijn aanwijzingen dat het vuur door brandstichting is ontstaan. De politie onderzoekt dit dan ook.

Reeuwijk Aangehouden voor mishandeling De politie heeft zondag 16 augustus rond 05.00 uur een 20-jarige man uit Bodegraven aangehouden. Tegen hem zijn verdenkingen dat hij op de Nieuwdorperweg een 16-jarige jongen uit Reeuwijk mishandelde. Dit gebeurde na een woordenwisseling tussen twee groepen jongeren die elkaar al daar fietsend tegenkwamen. Onduidelijk is nog wat er precies is gebeurd. Dat moet het onderzoek van de politie nog uitwijzen. Wel was voldoende duidelijk dat de verdachte de Reeuwijker van zijn fiets trapte en hem enkele vuistslagen in zijn gezicht gaf. Hij liep daardoor een pijnlijk oog, blauwe plekken en een bloedlip op. Ook zijn fiets raakte door het voorval beschadigd.

Waddinxveen Auto raakt van de weg Vermoedelijk door een epileptische aanval van een 28-jarige automobilist uit Den Haag, raakte deze zaterdag 15 augustus rond 19.15 uur op de Beijerinklaan van de weg. De man kwam vanaf de rijksweg A12 waar hij onderaan de afrit de aanval kreeg. Hij verloor daardoor de controle over zijn auto die spinde en in een droogliggende sloot terecht kwam. Zowel de traumahelikopter als de brandweer kwamen ter plaatse. De man werd uit zijn auto gehaald en per ambulance overgebracht naar het EMC in Rotterdam.

Gouda Bezorger beroofd Een 16-jarige bezorger van een wokrestaurant uit Gouda werd op zaterdag 15 augustus omstreeks 19.15 uur beroofd, nadat hij een bezorging had gedaan op het Korte Raam. Op de kruising Korte Raam/Raam werd hij van zijn brommer geduwd en werd zijn geld afgepakt. De daders renden weg in de richting van de Peperstraat. De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844. Zij doet verder onderzoek naar de zaak.

Leiden Twee verdachten brandstichting aangehouden De politie heeft op zondag 16 augustus twee verdachten van brandstichting aangehouden. Om 00.05 uur kreeg zij een melding dat er een auto in brand stond bij het pleintje tussen Fuchsialdal en Lobeliadal. Omstanders hadden de brand kunnen blussen voordat de brandweer ter plaatse was. De politie hield om 02.00 uur de eerste verdachte, een 18-jarige man uit Leiden aan. Om 03.30 werd een twee verdachte, een 17-jarige jongen uit Leiden aangehouden. Beiden waren in de buurt van het plein geweest. De politie onderzoekt in hoeverre zij bij de brandstichting betrokken zijn.

Leiden Helers aangehouden De politie heeft het afgelopen weekend verschillende helers van fietsen aangehouden. Zo werd op zaterdag 15 augustus om 15.45 uur een verdachte staande gehouden op de Nieuwe Beestenmarkt. Hij had die fiets geleend van een bekende, die vervolgens weer verklaarde hem gekregen te hebben van een 18-jarige Leidenaar. Hij bleek de fiets inderdaad voor een klein bedrag gekocht te hebben. De rechtmatige eigenaar van de fiets had eerder bij de politie aangifte gedaan van diefstal. Zijn eigendom zal aan hem worden teruggeven.

In de nacht van vrijdag op zaterdag 15 augustus was ook een 18-jarige verdachte voor heling aangehouden. De fiets vertoonde kenmerken van een gestolen fiets, zo zat er een goedkoper slot op. De politie heeft het voertuig in beslag genomen.

Leiden Aanhouding mishandeling De politie heeft op zondag 16 augustus om 21.20 uur een 22-jarige verdachte van mishandeling aangehouden. De Leidenaar wordt er van verdacht eerder die avond een 18-jarige vrouw te hebben geslagen op de Topaaslaan. Getuigen belden de politie, die het stel later nabij de Robijnstraat aantroffen. Na een verklaring van de vrouw werd de man aangehouden.

Rijnwoude Politie zoekt getuigen tasjesroof De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over een tasjesroof gepleegd op zaterdag 15 augustus om 20.15 uur op de Omleidingsweg. Een 16-jarig meisje fietste over de weg in de richting van de Shell. Op haar bagagedrager had zij een zwarte lederen All Stars tas. Van achteren werd zij benaderd door een scooter, waarna haar tas van haar bagagedrager werd getrokken. De donkergekleurde scooter met twee blanken mannen erop reed vervolgens het Verbreepark in. De tas werd later teruggevonden, maar de vrouw mist nog wel een aantal spullen.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.