Gemeente Asten werkzaamheden bij De Schop

17 augustus: Start werkzaamheden bij De Schop

Zoals u ongetwijfeld vernomen hebt, wordt het sportcomplex De Schop de komende maanden gerenoveerd.

De hoofdaannemer, Wijnen Bouwgroep uit Someren, begint op 17 augustus aanstaande met de inrichting van het bouwterrein. Het werkterrein rondom het sportcomplex wordt met bouwhekken afgezet. De parkeervoorziening aan de voorzijde van De Schop blijft als zodanig beschikbaar. Aansluitend gaat de aannemer aan de slag met de eerste sloopwerkzaamheden, hiervoor zijn de vereiste vergunningen verleend door de gemeente. Onderdeel daarvan is asbestsanering (de verwijdering van de golfplaten aan de kopse wanden van de sporthal). Dit gebeurt door een daarvoor gecertificeerd bedrijf en is niet schadelijk voor de omgeving. Tijdens de sloopwerkzaamheden is er mogelijk geluidsoverlast in de directe omgeving van De Schop.

Tijdelijke voorzieningen sporthal aan de Lotusstraat

Alle zwemactiviteiten van de Schop vinden tot het einde van de renovatie plaats bij het zwembad Prinsenmeer bij de Oostappen Groep in Ommel. De activiteiten in de sporthal (voor scholen en sportverenigingen) gaan vanaf 7 september gewoon door. Voor deze activiteiten komt tot eind november 2009 een tijdelijke toegang tot de sporthal aan de zijde van de Lotusstraat. Tijdens de renovatie van de kleedlokalen en douches komen er tegen de sporthal -aan de zijde van de Lotusstraat - binnen de bouwhekken tijdelijke voorzieningen zoals een kleed-/douche-/toiletunit en een beheerdersunit). Bouwverkeer rijdt hoofdzakelijk van en naar de achterzijde van De Schop.

Meer weten?

In samenwerking met de aannemer doet de gemeente er alles aan om eventuele overlast zo veel mogelijk te beperken. Daarnaast houden wij u regelmatig op de hoogte van de vorderingen in het werk en van andere ontwikkelingen die voor u van belang kunnen zijn. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden half februari 2010 afgerond zijn. Hebt u vragen? Neem dan contact op met de gemeente Asten via tel. (0493) 671 212. U wordt daarna zo spoedig mogelijk teruggebeld door mevrouw J. Peters, coördinator van De Schop. Vanaf 7 september kunt u met uw vragen rechtstreeks terecht bij de projectleider van de renovatie van De Schop, de heer H. van den Burg, tel. (0493) 671 433.