Gemeente Enschede

Verkeerscontroles en hondentoezicht

Verscherpte controles Handhavingsteam Openbare Ruimte

De gemeente gaat vanaf 17 augustus verscherpt controleren op hondenoverlast en gevaarlijke verkeerssituaties rond scholen. Zo wordt er extra gelet op onder meer loslopende honden en het niet opruimen van uitwerpselen. Wat verkeersveiligheid betreft gaat de aandacht uit naar het parkeren/stoppen buiten de daarvoor bestemde plaatsen rond scholen. Voor overtredingen gelden boetes tussen de 20 en 150 euro. De controles worden uitgevoerd door het Handhavingsteam Openbare Ruimte van de gemeente Enschede.

De verscherpte controles dragen bij aan de leefbaarheid en veiligheid in de stad. Hondenoverlast is voor een groot aantal Enschedeërs een grote ergernis en in veel gevallen is de verkeerssituatie rond scholen onnodig gevaarlijk.

Gevaarlijke situaties bij scholen
Omdat bij scholen in zeer korte tijd veel ouders en kinderen in en uit de auto stappen, is het van groot belang dat iedereen zich aan de ter plaatse geldende regels houdt. Gebeurt dit niet dan ontstaan er gevaarlijke situaties. Er wordt met name gelet op hinderlijk of gevaarlijk parkeer- en rijgedrag. Verkeersdeelnemers rond scholen wordt geadviseerd om goed te letten op stop- en parkeerverboden, eenrichtingsverkeer, hun snelheid en voorrangsregels.

Regels voor hondenbezitters
Sinds oktober 2008 geldt een aantal nieuwe regels voor hondenbezitters. Zo is elke hondenbezitter verplicht om een opruimmiddel bij zich te hebben en is het niet toegestaan honden uit te laten op kinderspeelplekken. Alle regels staan in de folder die hondenbezitters destijds hebben ontvangen. Bovendien zijn ze na te lezen op de website: www.enschede.nl.

Geplaatst: 11 augustus 2009.

11 augustus 2009