Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 14.30 uur

Utrecht, 16-08-2009

Oproep getuigen: Beroving

VEENENDAAL Op 15 augustus omstreeks 02.45 uur is een 20-jarige man uit Enschede het slachtoffer geworden van een beroving. De man fietste op de Wiekslag bij de kruising met de Klipzwaluw waar twee mannen liepen. Een van hen had een fiets aan de hand. De ander rende plots naar het slachtoffer toe en begon hem te slaan. Onder dreiging van nog meer geweld gaf het slachtofer zijn telefoon en portemonnee af. Daarop liep het duo weg in de richting van de Klipzwaluw. De tweede dader nam zijn fiets nog altijd aan de hand mee.

Signalement dader 1 (agressieve man):

Getinte huidskleur, bruine ogen, dikke/donkere wenkbrauwen, ongeveer
1.70 cm lang, ongeveer 18 jaar, normaal postuur, kort/stekelig zwart haar met gel. De dader was geheel in het zwart gekleed. Sprak met een licht accent/straattaal.

Signalement dader 2:

Een blanke tot licht getinte huidskleur, ongeveer 1.85 cm lang, slungelachtig postuur, droeg een capuchon met vest of trui. Hij had een donkerkleurige herenfiets bij zich.

Getuigen of mensen met meer informatie kunnen contact opnemen met de politie Veenendaal via tel. 0900-8844 of anoniem melden via 0800-7000.

Heling

VEENENDAAL De politie heeft op 14 augustus om 20.30 uur een 16-jarige jongen en een 19-jarige man beide Veenendalers aangehouden op verdenking van heling van een fiets. Surveillerende agenten zagen het duo op een fiets zonder slot fietsen. Al snel bleek dat deze in april 2009 was gestolen in Valkenswaard. Daarop werd de fiets in beslag genomen en het duo aangehouden en ingesloten voor nader verhoor.

Ingooien ramen
VEENENDAAL Bij drie woningen aan het Schrijverspark zijn vermoedelijk in de nacht van 14 op 15 augustus diverse ruiten ingegooid met stenen. De bewoners hebben aangifte gedaan van vernieling van de ruiten en schade aan interieurs. De bewoners liepen geen lichamelijk letsel op. De politie heeft de vernielingen in onderzoek.

Rijden onder invloed

DRIEBERGEN-RIJSENBURG De politie heeft op de Hydeparklaan een 42-jarige man uit Zeist aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed in zijn auto. Na een ademanalyse bleek de man 675 ug/l te blazen. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Brievenbus vernield

WIJK BIJ DUURSTEDE Op 16 augustus werd om 02.00 uur een brievenbus op de Karolingersweg opgeblazen. Diverse omstanders hadden de knal gehoord. De brievenbus was zwaar beschadigd en rondvliegende delen van de brievenbus waren tegen een geparkeerde personenauto gekomen, die hierdoor beschadigd raakte. Politie heeft diverse getuigen gesproken en de poststukken verzameld.

Niet voldoen aan bevel of vordering

VEENENDAAL De politie heeft op 16 augustus rond 03.20 uur een 21-jarige Veenendaler aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. De man behoorde tot een groepje dat rondhing op de Markt en verzocht werd om te vertrekken. De man ging in discussie maar vertrok met enige dwang. Vervolgens kwam hij toch weer de Markt oplopen en ging weer in discussie met de agenten. Weer werd hij meermaals gevorderd te vertrekken. Toen hij daar niet aan voldeed werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Voorzien van een boete kon hij het bureau weer verlaten.