Gemeente Enkhuizen

Uniek 100-bellen concert tijdens Waterweken Enkhuizen

Op zondagmiddag 16 augustus vaart het muziekbootje van Reinier Sijpkens zo rond kwart voor drie de haven van Enkhuizen binnen. Het unieke vaartuigje genaamd Cecilia is niet zomaar een bootje. Het is een kerkorgel, carillon, schilderij, pianola, draaiorgel én bootje tegelijkertijd. Reinier Sijpkens is inmiddels wereldberoemd geworden met dit bootje en treedt dan ook regelmatig op in het buitenland.

100 bellen-bellers gevraagd! Doet u mee?
Naast de prachtige muziek van Reinier zelf zal hij ter gelegenheid van de Waterweken een uniek samenspel laten horen met stadsbeiaardier Frits Reynaert die zondagmiddag het 38 klokken tellende carillon van de Drommedaris bespeelt. En het publiek mag meedoen: door middel van het uitreiken van 100 genummerde bellen aan het publiek zal Reinier proberen om samen met u een uniek 138 bellenconcert te geven. Kom dus zondag naar Enkhuizen en wees op tijd (14.45 uur) in de haven (Dijk) om deze unieke belevenis mee te maken!

Shantykoren en Trekzakfestival
Niet alleen het muziekbootje zal aanstaande zondag de haven van Enkhuizen vullen met prachtige klanken. Ook diverse Shantykoren en Trekzakspelers zorgen voor optredens en een vrolijke noot in de haven en stad. Om 16 uur begint tevens het klassieke zondagmiddagconcert voor kinderen in de Drommedaris in het kader van de Holland Music Sessions. Entree 13 volwassenen, 6,50 kinderen. En, Lost but certainly not least, kunt u vanaf 19 uur terecht in de Spiegeltent op het Dirk Chinaplein voor het spetterende, uitbundig meedeinende slot van de Waterweken.

U komt toch ook?
Voor het volledige programma van de Waterweken verwijzen wij u graag naar onze website: www.waterweken.nl Het gevarieerde programma biedt voor elk wat wils. U komt toch ook?

Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl