Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 augustus 2009

Verkeersongeval met letsel, twee slachtoffers

Notter

Bij een ongeval op de -N350- Rijssensestraat, van Wierden naar Rijssen, zijn op vrijdagmiddag 14 augustus twee slachtoffers gevallen bij een aanrijding tussen twee personenauto's en een vrachtauto.Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de Bussinkweg.

Op vrijdag 14 augustus 2009 omstreeks 14.40 uur ontstond er een frontale aanrijding tussen een vrachtauto en een personenauto op de Rijssenstraat in Notter. Een personenauto bestuurd door 24-jarige automobilist uit Nijkerk, komend vanuit de richting Rijssen, kwam door nog onbekende reden terecht op de linkerweghelft en kwam frontaal in aanrijding met een tegemoetkomende vrachtauto. Toen de personenauto de onverwachte beweging naar links maakte kwam hij eerst in aanraking met een personenauto die voor de vrachtwagen reed. Deze auto werd bestuurd door een 75-jarige man uit Goor. De 75-jarige bleef ongedeerd. De vrachtwagenchauffeur, een 32-jarige man uit Hengelo, is ter plaatse behandeld aan zijn verwondingen. De automobilist van de eerstgenoemde auto raakte bekneld. De brandweer heeft dit slachtoffer bevrijd. De traumahelikopter heeft de bestuurder van deze personenauto met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. De weg is in beide richtingen bijna drie uur afgezet geweest. Bij het ongeval zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. De verkeersongevallenanalyse van de Politie Twente doet nader onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval.

Motorrijder gewond bij aanrijding met caravan
Tubbergen
Vrijdag 14 augustus is een 60-jarige motorrijder in Tubbergen zwaar gewond geraakt bij een aanrijding met een caravan. De 60-jarige is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Vrijdagmiddag omstreeks 15.30 uur rijdt een 66-jarige automobilist uit Zandvoort, met zijn caravan over de Denekamperweg. Als hij linksaf de Elsweg oprijdt ziet hij de tegemoetkomende motorrijder over het hoofd. De motorrijder, een 60-jarige Nederlander die in Gronau (DLD) woonachtig is, probeert nog naar links uit te wijken maar kan een aanrijding met de caravan niet meer voorkomen.
De motorrijder raakt bij de aanrijding dusdanig gewond dat hij per ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.
De Denekamperweg is voor alle verkeer tot omstreeks 17.00 uur afgesloten geweest.

---- --




Politie Twente