Ingezonden persbericht


Moeilijk begin van het weekend in Brno voor het DeGraaf Grand Prix Team

De Cardion AB Grand Prix Ceske Republiky is voor het DeGraaf Grand Prix Team niet goed begonnen. De Engelse tiener Danny Webb kwam niet verder dan zes ronden en moest met ! nog bijna drie kwartier op de klok de sessie staken door een mechanisch probleem. De Zwitser Randy Krummenacher kreeg nog niet het juiste gevoel en sloot de sessie af op de een 27e positie.

De weersomstandigheden op het Tsjechische Brno circuit waren prima met temperaturen van rond de 22 graden. Voor Danny Webb was de sessie snel over. Na het inrijden en een twee-tal snelle ronden kwam Webb binnen. Na een aantal minuten ging de Engelsman de baan weer op maar kwam de laatste bocht rokend door en was zijn sessie over.

Randy Krummenacher had vandaag veel moeite om zijn ritme te vinden. Krummenacher werkte veel aan de vering en kwam nog niet tot een gewenste set-up waarmee hij uit de voeten kan. De Zwitser kwam vandaag niet verder dan een 27e positie.

Danny Webb (33e, 2:14,559): "Dit is de eerste keer van het seizoen dat de Aprilia mij in de steek laat. Ik ben blij dat het in de eerste vrije training is gebeurd waarin de startplekken nog niet worden verdeeld. Bij het ingaan van de laatste bocht hield de motor in en toen ik achterom keek zag ik veel rook. In de pitbox werd het al snel duidelijk dat dit euvel niet in deze sessie verholpen kon worden en was het een korte sessie vandaag. Vol vertrouwen gaan we er morgen er weer tegenaan en zal ik er staan."

Randy Krummenacher (27e, 2:12,475): "Vandaag heb ik nog niet het juiste gevoel gevonden. Ik worstel nog met de vering maar daar werken we hard aan. Op deze lange en brede baan is het zo makkelijk om een paar seconden te verliezen. Zaterdag zal het een stuk beter moeten gaan en hoop ik dat ik een beter gevoel heb met de baan."