Politie Flevoland

Speurhond grijpt inbraakverdachte in de kraag

Dronten, 14-08-2009 o Dankzij de inzet van een speurhond in Dronten heeft de politie donderdagavond een 38-jarige man aangehouden op verdenking van inbraak in een bedrijfspand. De verdachte man had zich buiten op het bedrijfsterrein verstopt nabij het kantoorpand waar hij kort daarvoor had ingebroken. De man is ingesloten voor verhoor.

De politie ontving rond 20.00 uur een melding van een mogelijke inbraak in een bedrijfspand aan de Colijnweg in Dronten. Meerdere eenheden gingen ter plaatse om polshoogte te nemen en de locatie af te zetten want de mogelijke dader zou zich nog in het gebouw bevinden.

Nadat agenten de verdachte man sommeerden naar buiten te komen, kwam daar vervolgens geen reactie op. De speurhond werd naar binnen gestuurd om eventuele sporen op te pakken die zouden kunnen leiden naar de inbreker. De hond speurde het gehele gebouw af en eenmaal buiten het gebouw pikte de speurder een spoor op en sloeg daarop aan bij een opslaglocatie vlakbij het bedrijfspand. Nadat het buitenterrein grondig werd onderzocht door de hond bleef deze staan bij een aantal kratten. Hier begon de hond aan te slaan. Agenten ontdekten de verdachte die zich hier had verstopt. De man is aangehouden en ingesloten op het politiebureau.