iBasis geeft commentaar op antwoord en tegenvorderingen van Royal KPN

Projecties die vandaag door KPN zijn onthuld wijzen op onjuistheid van ongewenste KPN offerte-aanvraag

iBasis verheugt zich op spoedprocedures bij gerechtshof van Delaware

BURLINGTON, Mass.--(BUSINESS WIRE)-- 20090814 --

iBasis, Inc. (NASDAQ: IBAS) gaf vandaag de volgende verklaring af met betrekking tot het antwoord en de tegenvorderingen die bij de Court of Chancery in de staat van Delaware zijn ingediend door Royal KPN N.V. (AMS: KPN en OTC: KKPNY.PK) (“KPN”). Het antwoord en de tegenvorderingen werden ingediend in antwoord op de vordering die op 3 augustus 2009 tegen KPN, andere entiteiten van KPN en een aantal leden van het bestuur en de Raad van Toezicht werd ingediend, waarin onder meer aanklachten van fraude en inbreuk op fiduciaire verplichtingen jegens iBasis en haar minderheidsaandeelhouders werden aangevoerd:

Wij geloven dat de aanklachten van KPN ongegrond zijn en verheugen ons dan ook op de spoedprocedures bij de Court of Chancery in de staat van Delaware.

Onder openbare druk en nadat iBasis een klacht heeft ingediend bij de Court of Chancery in de staat van Delaware, heeft KPN nu haar presentatie onthuld onder de titel “Strategische scenario’s van iBasis, 2009-2012,” waarin projecties worden beschreven van de toekomstige prestaties van iBasis die gunstiger zijn dan de projecties die KPN in haar originele offerte-aanvraag verschafte. KPN erkent dat zij meer gunstige projecties had voorbereid alvorens met haar offerte-aanvraag te starten, maar koos ervoor deze niet in haar oorspronkelijke offerte-aanvraag in te sluiten of deze aan haar eigen financiёle adviseur te onthullen. De meest recente onthulling van KPN toont dat zij op de hoogte is van het feit dat de aandelen van iBasis’ veel meer waard zijn dan de door haar aangeboden $1,55. KPN probeert nu haar eigen projecties te verloochenen door te verklaren dat de meer gunstige projecties voorbereid waren om een discussie “outside the box” met iBasis te stimuleren.

De Bijzondere Commissie van de Raad van Bestuur van iBasis verbindt zich tot het nemen van alle noodzakelijke stappen om te garanderen dat minderheidsaandeelhouders de volle waarde voor hun investering in iBasis ontvangen. Om deze reden heeft het bedrijf een plan voor aandeelhoudersrechten van beperkte duur aangenomen ter bescherming van de belangen van de aandeelhouders van iBasis. Hoewel KPN claimt dat dit rechtenplan het aandeelhouders “ontdaan” heeft van “iedere mogelijkheid om voor zichzelf te kunnen beschouwen wat KPN heeft aangeboden,” hebben drie van de grootste aandeelhouders van het bedrijf die in het bezit zijn van 10% van de uitstaande aandelen van iBasis, de offerte-aanvraag van KPN geёvalueerd en aangekondigd dat zij niet hun aandelen volgens de offerte van KPN zullen aanbieden. Bovendien toont de aandeelprijs van iBasis die ongeveer 46% boven de offerte van KNP verhandelt, dat aandeelhouders en de marktwaarde de aandelen hoger waarderen dan de offerte van KPN. Wij geloven dat het rechtenplan noodzakelijk is ter bescherming van de belangen van de aandeelhouders van iBasis ten opzichte van een dwingende offerte die op grove wijze incorrect is.

Zoals eerder werd aangekondigd, heeft de Bijzondere Commissie van de Raad van Toezicht voor rekening van iBasis verklaard dat de aandeelhouders van iBasis de ongewenste offerte-aanvraag van KPN voor het verwerven van alle uitstaande aandelen van de gewone aandelen van iBasis ter waarde van $1,55 per aandeel in contanten verwerpen en zij hun aandelen niet volgens de offerte zullen aanbieden. De Bijzondere Commissie heeft unaniem besloten dat KPN's offerte op grove wijze incorrect is, van opportunisme getuigt en niet in het minst de belangen van de minderheidsaandeelhouders van iBasis dient.

Jefferies & Company, Inc. is onafhankelijk financieel adviseur en Gibson, Dunn & Crutcher LLP onafhankelijk rechtsadviseur bij de Bijzondere Commissie.

Aandeelhouders die vragen hebben omtrent de aanbeveling van de Bijzondere Commissie of de wijze waarop zij een offerte-aanvraag van hun aandelen kunnen laten vallen, kunnen telefonisch contact opnemen met een persoon van de Bijzondere Commissie die informatie verschaft op het gratis nummer 888-750-5834.

Over iBasis

iBasis (NASDAQ: IBAS) is opgericht in 1996 en is een toonaangevende wholesaler voor internationale telefoongesprekken en een retailer van vooruitbetaalde telefoondiensten en uitgebreide service voor mobiele-telefoonbedrijven. Tot de klanten van iBasis behoren KPN, KPN Mobile, E-Plus, BASE, TDC en veel andere grote telecommunicatiebedrijven, zoals Verizon, Vodafone, China Mobile, China Unicom, IDT, Qwest, Skype, Telecom Italia en Telefonica. Het bedrijf verwerkte in 2008 circa 24 miljard belminuten aan internationaal spraakverkeer. Het wereldwijde hoofdkantoor in Burlington, Massachusetts, VS, is te bereiken via telefoonnummer +1 781-505-7500 of op internet op www.ibasis.com.

iBasis is een gedeponeerd handelsmerk van iBasis, Inc. Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Media:
iBasis, Inc.
Chris Ward, 781-505-7557
of
Beleggers:
iBasis, Inc.
Richard Tennant, 781-505-7409
ir@ibasis.net
of
Joele Frank, Wilkinson Brimmer Katcher
Jeremy Jacobs / Ariel LeBoff

212-355-4449