VVD


14-8-2009

Fred Teeven lijstduwer VVD Amsterdam

VVD Tweede Kamerlid Fred Teeven staat op de concept kandidatenlijst van de VVD Amsterdam voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2010.

Lijsttrekker Eric van der Burg: "Een echt Amsterdams Kamerlid. Hart op de tong, maar ook iemand met jarenlange ervaring als officier van justitie in Amsterdam en iemand die er bijvoorbeeld bewust voor kiest om naast zijn Kamerlidmaatschap het Wallengebied (1012) te adopteren."

Fred Teeven zit sinds 2006 in de Tweede Kamer voor de VVD daar is hij woordvoerder justitie. Van 1993-2001 werkte Teeven als officier van justitie in Amsterdam.

Fred Teeven: "Amsterdam moet af van al die onzinnige regeltjes. Als mijn jaren als officier van justitie in Amsterdam mij één ding hebben geleerd is het wel dat de stad met veel grotere problemen te maken heeft dan een paar toeristen die staand een drankje drinken op het terras. En dié problemen moeten we aanpakken en met een grote VVD worden die problemen ook aangepakt."

Eric van der Burg: 'Ik denk dat we een goed signaal afgeven aan de Amsterdamse kiezer. Teeven is een aansprekende persoon die als geen ander het politie- en justitieverhaal van de VVD vertegenwoordigt.'

De Algemene Ledenvergadering van de VVD Amsterdam zal op 29 september de definitieve kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2010 vaststellen.