Wensballonnen zijn veilig bij zorgvuldig gebruik

14/08/2009 17:03

Happiness Geluksballonnen

Brandweer kent géén voorbeelden van branden door wensballonnen

Arnhem, 14 augustus 2009 - In tegenstelling tot wat verschillende media vandaag in een hoofdartikel melden, kent brandweerkoepel NVBR géén gevallen van brand die veroorzaakt zijn door wensballonnen. Ook het Landelijk Netwerk Brandpreventie kent dergelijke gevallen niet.

Wensballonnen, ook wel geluksballonnen genoemd, zijn afkomstig uit o.a. Thailand waar ze tijdens bepaalde feesten massaal worden opgelaten. In feite zijn het mini-heteluchtballonnen die op flinke hoogte enkele minuten door het luchtruim zweven. Zodra het brandertje uitgaat, dwarrelt de ballon weer naar beneden.

Importeur Alexis van der Wilde van Happiness Geluksballonnen uit Arnhem, meent dat de gevaren schromelijk overdreven worden. Hij voegt er wel aan toe dat zijn geluksballonnen strikt volgens de gebruiksaanwijzing opgelaten moeten worden en dat gebruikers de waarschuwingen in acht moeten nemen. Van der Wilde vindt de ballonnen veel veiliger en milieu- en diervriendelijker dan het traditionele vuurwerk dat in Nederland met oud en nieuw mag worden afgestoken. Hij heeft daarom geen begrip voor de nu ontstane commotie.





http://www.happiness-geluksballonnen.nl