Stadsdeel Zeeburg


---

Op IJburg ook ondergrondse afvalcontainers

Persbericht

14 augustus 2009
Als de stadsdeelraad van Zeeburg instemt met het gewijzigde beleid van afvalinzameling, krijgt ook IJburg hoofdzakelijk ondergrondse afvalcontainers. Gaandeweg worden dan de inpandige rolcontainers in de hoogbouw en individuele minicontainers van de laagbouwwoningen weggehaald. In sommige delen van IJburg zijn er al ondergrondse containers.

"Het voordeel voor de bewoners is dat ze op elk moment van de dag hun huisvuil kwijt kunnen in de ondergrondse afvalbakken, terwijl minicontainers en inpandige containers slechts één keer per week geleegd worden", zegt stadsdeelwethouder Dennis Straat. "Bovendien willen veel bewoners geen afvalcontainer op hun erf. Dat hoeft straks niet meer als de deelraad
akkoord gaat met de voorgelegde beleidswijziging."

Het Dagelijks Bestuur van Zeeburg stelt de stadsdeelraad voor te kiezen voor één inzamelsysteem overal in het stadsdeel: waar mogelijk bij voorkeur ondergrondse afvalcontainers. Naast een betere service voor de bewoners, verbetert dit systeem ook de arbeidsomstandigheden voor de reinigingsmedewerkers van het stadsdeel. Een ander pluspunt is dat dit systeem logistieke efficiëntie oplevert voor de afvalinzameling.

Nu de inspraak op de voorgestelde beleidswijziging is afgerond, zal de stadsdeelraad zich uitspreken over het nieuwe inzamelbeleid. Voorafgaand aan de behandeling in de deelraad van 15 september, wordt het voorstel besproken in de raadscommissie Fysiek Domein op 31 augustus 2009.

---