Politie Drenthe

Deelname Politie Drenthe en Groningen aan Racen tegen Kanker

Dienders werken mee voor het goede doel

Assen / Groningen, 14-08-2009 o Politie Drenthe en Politie Groningen deden donderdag mee aan de racedag van de stichting Racen tegen Kanker op het TT-circuit in Assen. Vier Drentse agenten en zeven Groningse agenten waren met diverse politieautos en -motoren aanwezig om de kinderen en hun familie een leuke en onbezorgde dag te bezorgen. Ook deden de Drentse- en Groningse dienders een donatie en namen de agenten uit beide korpsen kleine cadeautjes mee voor de kinderen.

Van politiemotor tot helikopter

De kinderen mochten meerijden in de auto en de politiemotor hield een demonstratie. Ook de Mobiele Eenheid vertoonde zijn kunsten. Zeventig zieke kinderen en hun gezinnen keken mee en deden mee met alle activiteiten. Er was onder andere een helikopter, verschillende racevoertuigen en optredens van bekende Nederlanders. En op het Dakar terrein konden gezinnen ervaren wat een Dakar truck en gepantserde legervoertuigen kunnen. Zelfs twee prinsen, Prins Pieter-Christiaan en Prins Bernard jr., waren aanwezig om hun racekunsten te vertonen. Natuurlijk mochten de kinderen ook met de coureurs, agenten en prinsen op de foto. Initiatiefnemer van de Groningse politie, Adam Barelds: We hebben veel blije gezichten. De kinderen en hun familie hebben genoten. En ook de collegas hebben genoten. De ouders zijn zo dankbaar dat we dit met zijn allen organiseren. Daar doe je het voor.

Doel Racen tegen Kanker

Het doel van de stichting Racen tegen Kanker is zoveel mogelijk (geldelijke) middelen verzamelen. Met deze middelen worden gezinnen ondersteund waarvan één van de kinderen getroffen is door de ziekte kanker. Voor deze gezinnen worden evenementen en reizen georganiseerd. Verder ontvangen gezinnen, waar nodig, steun van de stichting Racen tegen Kanker. Om dit alles te kunnen realiseren is geld nodig.

Donaties en cadeautjes

Een overheidsorganisatie als de politie kan niet rechtsstreek geld doneren. Maar de agenten zijn creatief geweest in hun mogelijkheden. Het hele jaar door sparen verschillende dienders benzinezegeltjes bij elkaar voor het goede doel. De initiatiefnemers overhandigden de stichting dan ook 500 aan benzinezegels. Initiatiefnemer Adam Barelds: We gaan ervoor om de volgende keer een nog hoger bedrag bij elkaar te sparen. Ook kregen de kinderen uit handen van de Groningers rugzakjes met leuke politiespulletjes erin, zoals ballonnen, fluitjes en pennen. Speciaal voor de circuitdag op Assen was er een online donatiemodule ontwikkeld. Alle ingeschreven coureurs konden een donatie ontvangen. Deze donatie kwam direct ten goede aan de stichting Racen tegen Kanker.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de websitewww.racentegenkanker.nl.