Ingezonden persbericht


Redactionele productiediensten van Pagemasters nu ook beschikbaar in Noord-Amerika

SYDNEY, August 14/PRNewswire/ --

Het Australische redactionele productiebureau Pagemasters heeft bekendgemaakt een overeenkomst te hebben gesloten die ertoe zal leiden dat de baanbrekende diensten die het bedrijf aanbiedt in Australië/Azië nu ook beschikbaar komen voor kranten in Noord-Amerika.

In het kader van de alliantie met The Canadian Press zal Pagemasters North America kranten in Canada en de VS een volledig assortiment aan redactionele diensten aanbieden, van design tot sub-editing en het schrijven van koppen.

De lancering van Pagemasters North America door The Canadian Press volgt op het succes van Pagemasters bij de levering van redactionele productiediensten aan kranten in Australië, Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf verzorgt onder andere sub-editing voor de Sydney Morning Herald, The Age, The New Zealand Herald en de Daily Telegraph en Sunday Telegraph in het Verenigd Koninkrijk.

In het kader van de overeenkomst met The Canadian Press zal Pagemasters raad en adviesdiensten leveren, en inkomsten vergaren op basis van het succes van Pagemasters North America.

Pagemasters produceert momenteel meer dan 10.000 redactionele pagina's per maand in vier productiecentra in Australië en Nieuw-Zeeland, waar het bureau meer dan 100 sub-editors in dienst heeft. Pagemasters is een volle dochteronderneming van Australian Associated Press (AAP).

Clive Marshall, CEO van AAP, merkte op: "Pagemasters heeft een uitzonderlijke groei doorgemaakt in de afgelopen jaren dankzij het feit dat steeds meer kanten hun redactionele productie uitbesteden. De lancering van Pagemasters North America zal ons in staat stellen munt te slaan uit de hoge mate van belangstelling voor de diensten van Pagemasters in zowel de VS als in Canada - de grootste Engelstalige krantenmarkt ter wereld."

Bruce Davidson, managing director van Pagemasters, zei: "De lancering van Pagemasters North America is een belangrijke ontwikkeling, een ontwikkeling waarvan ik geloof dat deze de potentie heeft om tot grote veranderingen te leiden in het redactionele productiemodel van Amerikaanse en Canadese kranten."

"We zullen nauw met The Canadian Press samenwerken bij het opzetten van redactionele productiecentra in Noord-Amerika, en de uitgevers van kranten bijstaan bij hun inspanningen om in het spoor te blijven van de radicale veranderingen die binnen de bedrijfstak plaatsvinden."

Eric Morrison, president van The Canadian Press, zei: "We wilden een bijdrage leveren aan een oplossing voor de moeilijkheden waarmee de bedrijfstak op dit moment worstelt. Het lag daarom voor de hand de samenwerking aan te gaan met een toonaangevend bureau als Pagemasters om de Canadese en Amerikaanse kranten te laten profiteren van hun expertise op het gebied van het aanzienlijk verlagen van de redactionele productiekosten."

"Het belangrijkste is dat de besparingen door middel van een hogere productiviteit en efficiëntie niet ten koste gaan van de kwaliteit van de pagina's."

Het Pagemasters-model dat in Noord-Amerika zal worden gebruikt, waarborgt de kwaliteit in hoofdzaak op twee manieren:


- De pagina's worden ontwikkeld in nauwe samenspraak met de klant, zodat de pagina's in hoge mate kunnen worden aangepast aan de speciale wensen van de uitgever, en de uitgever volledige redactionele zeggenschap behoudt over alle aspecten van het proces - van de selectie van de items tot plaatsing en behandeling. Pagina's kunnen rechtstreeks binnen het redactionele systeem van de klant worden opgesteld, door middel van geavanceerde technologie die de klant in staat stelt de kwaliteit gedurende het volledige proces in het oog te houden. Hierbij komt de standaard van verantwoordelijkheid nog hoger te liggen.
- Hoofdartikelen, nieuwspagina's en gewone pagina's worden bewerkt door Noord-Amerikaanse medewerkers volgens Noord-Amerikaanse deadlines, rekening houdend met het plaatselijke taalgebruik en richtlijnen voor stijl, zodat de sport-, politieke en andere termen worden gebruikt die kenmerkend zijn voor de Canadese en Amerikaanse cultuur.

Opmerking aan de editors:

Over The Canadian Press

The Canadian Press is de meest vertrouwde nieuwsbron van Canada, leider op het gebied van real-time, tweetalig multimediamateriaal voor online en mobiele platforms en platforms in opkomst. Het bedrijf heeft meer dan 250 journalisten in dienst die samen verantwoordelijk zijn voor de verzorging van nieuwsberichten, foto's, illustraties, audio en online video, en nieuwsvoorziening op basis van de berichtgeving van The Associated Press, ten behoeve van dagbladen, radio- en tv-stations en websites.

De oprichting van Pagemasters North America als volle dochteronderneming van The Canadian Press is een logisch uitvloeisel van de huidige activiteiten van het bureau op het gebied van de productie van financiële en sportpagina's voor Canadese dagbladen als The Globe and Mail en Toronto Star.

http://www.thecanadianpress.com

Over Pagemasters

Pagemasters is wereldleider op het gebied van de vestiging en exploitatie van gecentraliseerde kantoren voor sub-editing ten behoeve van de kanten- en tijdschriftenbranche. Vanuit haar vestigingen in Australië en Nieuw-Zeeland levert het bureau allesomvattende diensten voor design, editing en productie ten behoeve van grootstedelijke, regionale en plaatselijke kranten.

Pagemasters produceert maandelijks meer dan 10.000 redactionele pagina's. Tot de klanten behoren de Sydney Morning Herald, The Age, The New Zealand Herald, en de Daily Telegraph en Sunday Telegraph uit het Verenigd Koninkrijk.

Het bedrijf werd opgericht in 1991 en is een volle dochteronderneming van Australian Associated Press, het nationale persbureau van Australië.

http://www.pagemasters.com.au

Over Australian Associated Press (AAP)

AAP is het nationale persbureau van Australië. Het bureau heeft meer dan 600 werknemers en verzorgt een uitgebreide Australische en internationale nieuwsdienst ten behoeve van de Australische media, zakelijke sector, en andere klanten - 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Vrijwel alle kranten en media op radio en tv zijn geabonneerd op de nieuwsdienst van het AAP.

http://aap.com.au




Ingezonden persbericht