Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 augustus 2009

Naam: Marloes Nollen 053-4555588

Fietser gewond na aanrijding
Hengelo
Donderdag 13 augustus is een 41-jarige fietser gewond geraakt na een aanrijding op de Wegtersweg in Hengelo.

Een 33-jarige automobilist rijdt rond 21.00 uur de kruising Holtersweg - Wegtersweg op. De man ziet daarbij een 41-jarige man uit Borne, die op de Wegtersweg fietst, over het hoofd. De fietser is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. (2009020786

Nieuwe aanhouding in mishandelingszaak

Op donderdag 13 augustus is i.v.m. onderstaande mishandelingszaak een nieuwe aanhouding verricht. Een jarige jongeman uit Hengelo is aangehouden en zal bij Justitie worden voorgeleid. Het politieonderzoek zal worden voortgezet.

Jongen mishandeld in Hengelo
Hengelo
Maandagavond 10 augustus rond 23.00 uur kreeg de politie melding van een mishandeling op de IJsbaanweg in Hengelo. Een 16-jarige jongen uit Hengelo fietst die avond naar huis en komt op de IJsbaanweg een groep jongeren tegen die hem vervelend aanspreken. De jongen geeft aan dat ze hem met rust moeten laten.

Als de jongen onder de tunnel fietst, wordt zijn weg afgesneden door een scooterbestuurder. De 16-jarige herkent de bestuurder. Het is een jongen uit de groep, die hem zojuist lastigviel. Door het afsnijden fietst de jongen onverhoopt tegen een geparkeerde auto aan, omdat hij niet tijdig kan stoppen. De bestuurder stapt van zijn scooter af, trapt de jongen van de fiets en geeft hem een schop. Ook een andere persoon van de groep deelt een trap uit. Daarna vertrekken de jongeren.

De politie startte een onderzoek naar de scooterbestuurder, een 16-jarige Hengeloër. Hij werd in zijn woonplaats aangehouden. De jongen is opgesloten op het bureau voor verder onderzoek. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Het slachtoffer is met onbekend letsel door zijn ouders naar het ziekenhuis gebracht. De geparkeerde auto had geen schade opgelopen. (2009019570)

Verdachten diefstal fietsen aangehouden

Haarle

I
Op vrijdag 14 augustus omstreeks 05.45 uur op Almeloseweg in Haarle controleerden agenten van de politie Twente een bestelbus. In de bestelbus bevonden zich een aantal fietsen en op het fietspad naast de bus stonden ook nog twee fietsen. Alle fietsen stonden op slot. De mannen, die bij deze bus stonden konden niet aantonen dat zij de rechtmatige eigenaren waren van deze fietsen. Zij zijn overgebracht naar het bureau, voor nader verhoor. De mannen zijn 21 en 36 jaar oud en afkomstig Litouwen en Letland. De politie Twente verzoekt mensen die een fiets missen om aangifte te doen, zodat de aangetroffen fietsen mogelijk bij de rechtmatige eigenaar kunnen worden terugbezorgd. (2009020859)

Schennispleger aangehouden

Hellendoorn

Op donderdag 13 augustus omstreeks 16.35 uur is een 54-jarige man uit Lochem aangehouden op de Nijverdalsebergweg in Hellendoorn op verdenking van schennispleging, die hij eerder deze week in de gemeente Hellendoorn gepleegd zou hebben. De man is aangehouden en overgebacht naar het bureau voor verder verhoor. Als er mensen zijn die de afgelopen periode geconfronteerd zijn met een schennispleger in de gemeente Hellendoorn en omgeving, dan worden zij verzocht dit te melden bij de politie Twente. Dit kan door contact op te nemen via tel. 0900-8844, politie Twente of via het anonieme meldnummer Bel M. 0800-7000. De politie heeft de zaak in onderzoek. (20090192999)

Shovel vernield

Ootmarsum

Op vrijdag 14 augustus werd er omstreeks 07.00 uur gemeld dat een shovel die geparkeerd stond op de parkeerplaats van de sporthal in Ootmarsum flink vernield was in de afgelopen avond/nacht. Een werknemer van het bedrijf dat daar bezig is met bestratingswerkzaamheden meldde de vernieling. De politie Twente, team Dinkelland heeft een onderzoek ingesteld i.v.m. deze vernieling. Getuigen die iets gezien of gehoord hebben dat verband kan houden met deze vernieling worden verzocht zich te melden bij de politie Twente, via tel. 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000.

Politie controleert op fout parkeren Almelo
Zondag 16 augustus gaat de politie controleren op fout parkeren bij het Polmanstadion en in de omliggende de wijk Windmolenbroek in Almelo. Heracles speelt dan een thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

Bezoekers van de wedstrijden parkeren met regelmaat hun auto op plekken waar dit niet is toegestaan, ondermeer op groenstroken en buiten de toegestane parkeervakken. Hierdoor kunnen verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Buurtbewoners hebben er overlast van en de doorstroming voor hulpverlenende instanties wordt belemmerd. De politie zal rond de thuiswedstrijden van Heracles op fout parkeren controleren.

---- --