Menzis ontlast mkb-ondernemer met informatie over de Mexicaanse griep.

14/08/2009 12:41

Menzis zorg en inkomen

Het nieuws rond de Mexicaanse griep verandert bijna dagelijks. Er is vanuit de overheid en in de media veel informatie over de griep te vinden. Veel kleine ondernemers hebben niet de tijd om alles door te lezen zeker niet als de informatie regelmatig wordt aangepast. Menzis ondersteunt als kennispartner van MKB Nederland hierbij door de informatie compact aan te bieden en te vertalen naar de belevingswereld van de mkb-ondernemer en zijn medewerkers.

Menzis heeft een speciale webpagina, www.menzis.nl/grieppandemie, ingericht met daarop informatie over de Mexicaanse griep. Deze webpagina is bedoeld voor de mkb-ondernemer die zelf geen tijd heeft om de stortvloed aan informatie en berichtgeving bij te houden. Op de webpagina wordt de informatie rond de Mexicaanse griep vertaald naar wat belangrijk is voor kleine ondernemers. Zo staan er tips over hygiëne om de kans op besmetting bij personeel te verkleinen. Er wordt aangereikt waar de ondernemer rekening mee moet houden om het bedrijf draaiende te houden als een deel van zijn personeel uitvalt. Hoe ga je om met personeel dat de Mexicaanse griep krijgt en hoe voorkom je paniek onder de andere werknemers? De belangrijkste informatie kan in de vorm van een poster of een informatie leaflet worden gedownload en verstrekt aan personeel.

Cees-Jan Gieskes, bestuurslid MKB Nederland en zelf mkb-ondernemer:"Ik heb als kleine ondernemer veel vragen over wat ik nu wel en niet moet doen. Daarnaast heb ik gewoon niet de tijd om alle informatie uit te zoeken en vanuit de media krijg ik verschillende verhalen te horen over de ernst en wat wel en niet preventief helpt. In tegenstelling tot veel grote bedrijven heb ik geen P? afdeling of een eigen bedrijfsarts die alles voor me uitzoekt. Ik moet het er dus zelf even bij doen terwijl ik in deze tijden wel andere dingen aan mijn hoofd heb om het bedrijf draaiende te houden. Het initiatief van Menzis om vanuit het kennispartnerschap met MKB deze informatie kort en krachtig te bundelen, bij te houden en in de vorm van folders en posters aan te bieden is voor mij heel erg welkom. Het scheelt me een hoop werk en ik kan op die manier toch mijn werknemers goed informeren.