Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 14-08-2009

Politie zoekt twee specifieke getuigen van straatroof

TILBURG: De politie is op zoek naar twee specifieke (mogelijke) getuigen van een straatroof in Tilburg. Bij het geweldsdelict op woensdag 12 augustus 2009 raakte een 52-jarige man uit Tilburg gewond. Het slachtoffer ligt nog steeds in het ziekenhuis.

Kort voor de beroving (rond 18.00 uur) heeft het slachtoffer stil gestaan voor rood licht op de Korte Schijfstraat/Noordhoekring. Gelijktijdig stonden ook een man en een vrouw voor het verkeerslicht te wachten. De politie wil graag in contact komen met het tweetal. Wellicht kunnen zij meer duidelijkheid geven over wat er gebeurd is en hebben zij de daders gezien.

Het slachtoffer kan zich namelijk niets meer van het voorval
herinneren. Een rechercheur heeft gisteren met het slachtoffer kunnen spreken. De man moet naar verwachting nog twee weken in het ziekenhuis verblijven. De politie heeft inmiddels al met twee andere getuigen gesproken. Ook is er een buurt onderzoek ingesteld in de directe omgeving van het delict. Getuigen of personen die meer informatie kunnen geven over deze brute straatroof kunnen met de politie in contact komen via 0900-8844 (lokaal tarief).

De beroving vond plaats rond 18.00 uur op de Laagstraat omstreeks 18.00 uur. Volgens getuigen werd de 52-jarige Tilburger belaagd door twee jongens. De man werd van zijn fiets
getrokken of geslagen. Het slachtoffer viel daardoor op grond en verloor meteen het bewustzijn. Hij brak bij de val drie ribben en zijn sleutelbeen. Verder liep hij een flinke hoofdwond op. De man is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij voor verdere medische behandeling werd opgenomen. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan en gaf aan dat hij zijn portemonnee mist.
Volgens getuigen ging het om twee jonge daders. Het duo droeg
opvallend felle doeken (oranje/geel) om hun gezichten af te schermen. Nadat ze de zakken van hun bewusteloze slachtoffer bevoeld hadden, vluchtten ze te voet weg. De ene in naar de Wilgenstraat en vervolgens richting Spoorlaan. De andere dader rende richting
Missionarisstraat/Boomstraat.

Bekeuringen bij verkeerscontrole

TILBURG: Donderdag 13 augustus 2009 hield de Tilburgse politie verkeerscontroles op een Campenhoefdreef en Bijsterveldenlaan te Tilburg. Hierbij werden de automobilisten ter controle naar een parkeerterrein geleid. De tien agenten maakten proces-verbaal op voor de navolgende verkeersovertredingen:
54 bekeuringen vanwege het niet dragen van de autogordel (boete 90,-) 11 bekeuringen vanwege snelheidsovertredingen (gemeten met de
LaserGun)
3 bekeuringen vanwege handheld bellen tijdens het autorijden (boete 150,-)

1 bekeuring vanwege niet tonen rijbewijs (boete 60,-)

1 bekeuring vanwege het niet dragen van een valhelm op de brommer (boete 60,-)

1 bekeuring vanwege het onverzekerd rijden in een auto

In principe geldt dat hoe gevaarlijker de overtreding, des te hoger het boete bedrag.
Speerpunten waarop de politie vooral extra toezicht houdt zijn: gordels, roodlicht, alcohol, snelheid en helmen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat deze overtredingen vaak de oorzaak zijn van verkeersongevallen of zorgen voor ernstig letsel in geval van een aanrijding.

Dronken amokmaker probeert agent te slaan

TILBURG: Op vrijdag 14 augustus 2009 maakte een 26-jarige inwoner van Tilburg amok bij een horecagelegenheid aan de Paleisring. De man werd om 04.15 uur de toegang geweigerd, waarna hij met kracht de
toegangsdeur probeerde open te beuken. Een motoragent van de Tilburgse politie probeerde de dronkenlap op andere gedachten te brengen. Dat lukte niet, want de man richtte zijn agressie op de agent. Hij probeerde herhaaldelijk de motorrijder te slaan. Raken mislukte vanwege de mate van dronkenschap waarin hij verkeerde. De verdachte is uiteindelijk aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Arrestatie: man slaat vriendin

TILBURG: De politie heeft donderdagavond 13 augustus 2009 een
43-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 27-jarige vriendin.

De verdachte werd gearresteerd nadat verontruste omwonenden in de wijk Fatima de politie hadden gebeld. In de woning waren sporen van een schermutseling te zien. Ook de aanwezige kinderen (12, 9 en 6) vertelden dat papa mama had geslagen. De vrouw erkende het geweld maar wilde geen aangifte doen, terwijl de 43-jarige man zich recalcitrant opstelde tegen de politie. Hij is gearresteerd en in verzekering gesteld. Voor de minderjarige kinderen heeft de politie een melding gedaan aan Bureau Jeugdzorg.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Politie, openbaar ministerie, reclassering,
kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 14-08-2009 11:58 | © Regio Midden en West Brabant |