Politie Haaglanden

Persberichten 14 augustus

Haaglanden, 14-08-2009

Henneplucht verraadt hennepkwekerij
Den Haag Een sterke henneplucht in de meterkast van een woning aan de Snijdersstraat was voor de bewoner op 13 augustus om 22.10 uur aanleiding om de politie te bellen. Agenten roken dezelfde lucht ook in een benedenwoning en konden zo het pand lokaliseren waar de lucht vandaan kwam. In de lege woning lag 12,5 kilo aan henneptoppen op de grond. De 20-jarige bewoner is aangehouden. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Geleende fiets blijkt gestolen
Den Haag Agenten zagen op 13 augustus omstreeks 18.00 uur op de De Heemstraat een 16-jarige fietser uit Den Haag slingeren. Het viel ook op dat het fabrieksslot van de fiets was verwijderd. De verdachte verklaarde de fiets te hebben geleend, maar het rijwiel bleek gestolen en wordt teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. De jongen is aangehouden. Sinds 1 januari 2008 worden gestolen fietsen die voorzien zijn van merk en frame- of chipnummer geregistreerd in het fietsdiefstalregister. Alle politiekorpsen zijn aangesloten op het register. Iedereen kan in het register op internet nagaan of een fiets als gestolen staat geregistreerd (www.fietsdiefstal maar alleen de politie kan gestolen fietsen registeren.

Inbreker uit huis gestuurd
Den Haag Een bewoonster van een woning aan de Copernicuslaan stuurde een inbreker haar huis uit, nadat ze deze plotseling in haar woning zag staan. Op donderdag 13 agustus rond 13.30 uur hoorde ze geluiden aan de deur, waarna ze poolshoogte ging nemen. Vervolgens zag ze de man staan, die ze kordaat wegstuurde. Ze belde wel direct daarna de politie, die al vrij snel de 45-jarige man uit Den Haag weer op straat ziet lopen. De politie hield de man aan en zal onderzoek doen naar de inbraak.

Puber in paniek
Den Haag Een 14-jarige jongen uit Den Haag raakte in paniek, toen de politie zag dat hij in de auto van zijn moeder reed. Op donderdag 13 augustus rond 16.00 uur liet de moeder de sleutels in de auto zitten, toen ze wat bessen ging plukken. De puber kon de verleiding niet weerstaan en probeerde de auto eens uit. Hij reed van de afrit tot aan de stoep van de Genemuidenstraat toen hij ineens politie zag. Daarvan raakte hij zo in paniek, dat hij pardoes de weg overstak en op de stoep aan de overkant tot stilstand kwam. Behalve de grote schrik, kwam de jongen er met een waarschuwing van af.

Lichtelijk beschadigd?
Den Haag Een 44-jarige man was getuige van het feit dat een vrachtwagen met trailer op de Bierbrouwersgaarde donderdag 13 augustus om 15.28 uur de gehele zijkant van een geparkeerde auto eruit reed. De bestuurder van de vrachtauto had een briefje onder de ruitenwisser gedaan met de contactgegevens van het bedrijf en de opmerking wij hebben uw auto geraakt. De vrachtwagenchauffeur bleek gevoel voor understatement te hebben, want bij nadere beschouwing van de auto bleek deze total loss. De 42-jarige eigenaar van de auto en het bedrijf gaan de schade onderling regelen.

Poging oplichting
Den Haag Winkelpersoneel hield donderdag 13 augustus om 18.12 uur een 37-jarige vrouw tegen die met een grillplaat een winkel aan de Waldorpstraat wilde verlaten zonder te betalen. De vrouw had een kassabon in de hand waarop een andere grillplaat stond afgerekend dan zij in de handen had. Via deze wisseltruc en door te zeggen dat zij de grillplaat al had afgerekend, wilde zij bij de kassa doorlopen. De vrouw moest mee naar het politiebureau. Daar kreeg ze een proces-verbaal.

Hennepkwekerij ontmanteld
Den Haag Op de eerste etage van een woning aan de Wibo Lanslaan trof de politie donderdag 13 augustus om 15.07 uur een hennepkwekerij van 78 plantjes. Een 45-jarige vrouw die in de woning aanwezig was, werd aangehouden alsook een 41-jarige man. Voor de hennepkwekerij tapten zij illegaal stroom af. De kwekerij is ontmanteld. De planten en het materiaal worden voor vernietiging aangeboden. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Geslagen en uit de auto gezet
Leidschendam Een 38-jarige Amsterdamse werd donderdag 13 augustus om 23.50 uur meerdere malen door haar vriend geslagen en uiteindelijk uit de auto gezet. Agenten vonden haar toen ze over de vluchtstrook van de A4 richting Den Haag liep. Ze reden met haar naar haar vriend, een 38-jarige man uit Leiden en hielden hem aan. De Leidenaar ontkende gereden te hebben, maar bij een blaastest ontdekten agenten waarom de man dat waarschijnlijk niet wilde zeggen: hij blies 360 ugl. In het verkeer is 220 ugl toegestaan. Hij kreeg een proces-verbaal voor de mishandeling en het rijden onder invloed.

Dronken fietser betrokken bij aanrijding
Wassenaar Een 34-jarige man uit Wassenaar raakte donderdag 13 augustus om 15.40 uur betrokken bij een aanrijding op de Lange Kerkdam. Niemand raakte daarbij gewond. Op het politiebureau blies de Wassenaarder 1090 ugl. In het verkeer is 220 ugl. toegestaan. Hij kreeg een proces-verbaal en een tijdelijk rijverbod.

Meerdere malen statiegeld
Rijswijk Een 25-jarige man uit Den Haag werd donderdag 13 augustus om 12.50 uur aangehouden omdat hij meerdere malen statiegeld had opgestreken van één leeg fust bier. Agenten hielden de man op de Generaal Spoorlaan aan en vonden in zijn tas het lege fust met daaraan een touw gebonden. Zo trok de man het fust keer op keer terug uit de statiegeldautomaat bij een supermarkt. Op het politiebureau kreeg hij een proces-verbaal.

Vijftal (12-14 jaar) filmt mishandeling jongen (14) Rijswijk De politie hield donderdag 13 augustus om 17.00 uur vijf jongens (12-14 jaar) uit Den Haag aan nadat zij een 14-jarige jongen op het Julialaantje sloegen en schopten. De groep jongens filmde de mishandeling en keek het fimpje op een bankje terug. Agenten kwamen de mishandeling op het spoor doordat getuigen het zagen gebeuren en de politie belden. Agenten vonden de groep jongens in het nabijgelegen parkje en hielden hen aan. Ze namen ook hun mobiele telefoons, waar het fimpje van de mishandeling op stond, in beslag. Het slachtoffer van de mishandeling was weggerend en politie zette een zoektocht naar hem op touw. Rond 20.00 uur deed de jongen op het politiebureau Rijswijk aangifte. Het vijftal is in verzekering gesteld en zit dus nog vast.

Politie onderzoekt kluiskraak
Westland/Poeldijk De politie onderzoekt een inbraak bij een autozaak aan de Nieuweweg. Vrijdagochtend 14 augustus om 03.50 uur kreeg de politie melding van een inbraak bij dit bedrijf. Ter plaatse constateerden agenten dat de daders reeds gevlogen waren. In het pand werd een opengeslepen kluis aangetroffen. Naast enkele goederen werden er ook enkele computers meegenomen. Een getuige meldde dat hij een zwarte Honda Civic had zien wegrijden. Een kenteken is niet bekend. Bent u getuige geweest van deze inbraak? Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Wallabie in de sloot
Midden-Delfland/Maasland Agenten vingen donderdag 13 augustus een niet-alledaags dier. De politiemannen kregen een melding dat nabij de Molenweide een Australische Wallabie zou rond lopen. Het dier was enkele weken geleden ontsnapt. Na enkele mislukte pogingen het beest te pakken sprong hij in de sloot en kon hij, net op tijd, uit het water worden gevist. Het dier werd teruggebracht bij zijn eigenaar.

Stoppen met roken, dat zouden er meer moeten doen Westland/Honselersdijk Een 42-jarige automobilist uit Rijswijk belandde donderdag 13 augustus om 23.00 uur met zijn auto in het water langs de Veilingroute. De man wilde vanaf de grond een pakje sigaretten pakken en verloor daarbij de macht over het stuur. Of de sigaretten van de man het overleefden is niet bekend. Hij kwam met de schrik vrij.

Wildplasser op de bon
Westland/De Lier Politieagenten zagen vrijdagochtend 14 augustus om 00.30 uur een 19-jarige Naaldwijker nabij het gemeentehuis van De Lier zijn natuurlijke behoefte doen. De agenten zagen dat de man hierna op een bromfiets stapte en wegreed. Toen zij hem staande hielden bleek dat de man teveel gedronken had. Hij blies 390 ugl en kreeg twee bekeuringen.

Fietsendieven gesnapt
Delft De politie hield vrijdagochtend 14 augustus om 01.30 uur twee Delftenaren aan op verdenking van diefstal van fietsen. Het duo nam vanaf de Krakeelpolderweg enkele fietsen mee in een auto. Agenten zagen de bestelauto op de Jacoba van Beierenlaan staan en hielden de twee mannen (21 en 42 jaar) aan. In de auto stond een fiets waarvan de politie de herkomst onderzoekt.

Reddingsbrigade gedupeeerd
Delft Onbekenden braken in de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 augustus in bij de reddingspost in de Delftsehout. De dieven namen twee EHBO-koffers mee. Van de daders ontbreekt ieder spoor. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Brand in dug-out
Zoetermeer In het vorige weekend staken onbekenden een dug-out van voetbalvereniging DWO (Heuvelweg) in de brand. Ook een van de goals werd in de brand gestoken. De politie weet nog niet wie hiervoor verantwoordelijk is. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Paard op hol
Zoetermeer Een paard met koets sloeg donderdagavond 13 augustus om 20.45 uur in de Paletsingel op hol. Het dier wierp de koetsier uit de wagen en ging er vandoor. Na enige tijd stopte het paard en kon de licht gewonde koetsier (58) het geschrokken dier naar de stal brengen. De koets raakte in het tumult beschadigd.