Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 11.45 uur

Utrecht, 14-08-2009

Over busbaan: rijbewijs kwijt

UTRECHT Een beginnend bestuurder moest in de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 augustus zijn rijbewijs inleveren omdat hij te veel alcohol achter zijn kiezen had.

Rond 03.50 uur zagen agenten een automobilist op de busbaan van de lange Viestraat rijden. Zij zetten hem aan de kant, waarbij bleek dat de automobilist, een 21-jarige man uit Woerden, te veel had gedronken. De agenten hielden de Woerdenaar aan en brachten hem over naar het politiebureau.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 485 ug/l, 5,5 keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tevens kreeg hij een bekeuring voor het rijden over de busbaan.

Te snel en te veel

BUNNIK/UTRECHT Een automobilist reed in de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 te snel en hij had ook nog te veel van alcohol genoten.

Rond 01.50 uur zagen agenten een automobilist met een behoorlijke snelheid door Bunnik rijden. Zij gingen achter hem aan en zagen dat hij op de weg tussen Bunnik en Utrecht met een snelheid van 120 km/u reed, in plaats van de toegestane 80 km/u. Op de Koningsweg in Utrecht kreeg de automobilist, een 44-jarige man uit Odijk, een stopteken.

Bij het aanspreken van de Odijker roken de agenten een sterke alcohollucht. Uit de blaastest bleek dat hij te veel had gedronken en de agenten hielden hem aan. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 600 ug/l, meer dan 2,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren. Voor de snelheidsovertreding kreeg hij een bekeuring.

WorldWildlifeFund

UTRECHT Een man was op donderdagavond 13 augustus aan het collecteren voor een goed doel, vermoedelijk was hij dat zelf.

Rond 22.15 uur zagen medewerkers van een horecagelegenheid aan het Janskerkhof dat een man met een soort spaarpot met daarop World Wildlife Fund in de gelegenheid aan het collecteren was. Tevens had hij een formulier bij zich van een stichting voor dierenhulpverlening. De medewerkers zagen dat meerdere studenten geld in de collectebus deden. Daarop spraken zij hem aan. Hij verklaarde geld op te halen voor goede doelen, maar bleek in het geheel geen vergunning te hebben.

De medewerkers spraken een passerende agent aan en droegen de verdachte, een 53-jarige man uit Nieuwegein, aan hem over. De agent nam de collectebus (een spaarpot met hangslotje) en het formulier van de stichting in beslag. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Alcohol

UTRECHT Een automobilist bleek op donderdagavond 13 augustus met een slok op achter het stuur te zitten. Hij raakte zijn rijbewijs kwijt.

Rond 21.50 uur controleerden agenten een 44-jarige automobilist uit Amersfoort op de Europalaan. Hij bleek te veel alcohol op te hebben en zij hielden de man aan. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 710 ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. De Amersfoorter moest zijn rijbewijs op het politiebureau achterlaten en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vierhoog

UTRECHT Agenten hielden op donderdagavond een inbreker op vierhoog op een balkon aan.

Rond 18.15 uur zette een 43-jarige man op de Wittevrouwensingel zijn fiets in de achtertuin. Hij keek omhoog en zag een vreemde man op zijn balkon op vierhoog staan. De bewoner liep naar zijn woning en zag dat de verdachte nog steeds op zijn balkon stond. Daarop belde hij de politie.

Agenten gingen ter plaatse en hielden de verdachte, een 23-jarige Amsterdammer, op het balkon aan. Het bleek hem nog niet te zijn gelukt om in de woning in te breken. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. De bewoner deed aangifte van poging tot inbraak. De verdachte was vermoedelijk via een brandtrap op het balkon van de buren geklommen en vervolgens via de dakgoot naar het balkon van de Utrechter.

Laptop

UTRECHT Een man probeerde op donderdagmiddag 13 augustus een laptop te stelen. Hij werd betrapt en ging ervandoor, maar werd kort daarna aangehouden.

Rond 17.30 uur was een 23-jarige man uit Zeist aan het werk in een winkel aan de Antonius Matthaeuslaan. Hij moest even iets achter in de winkel doen. Toen hij weer naar voren liep, zag hij dat een man een laptop bij de toonbank had gepakt. De Zeistenaar pakte de laptop terug, waarna de verdachte de winkel verliet.

Gewaarschuwde agenten gingen ter plaatse en stelden aan de hand van het signalement een onderzoek in de omgeving in. Daarbij troffen zij de verdachte, een 39-jarige man uit Utrecht, op de Kleine Singel aan. Zij hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. De Zeistenaar deed aangifte.

De verdachte bleek een gsm bij zich te hebben, die van diefstal afkomstig was. Tevens staat hij te boek als veelpleger. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Examen

UTRECHT Een 28-jarige man uit Utrecht is op donderdag 13 augustus aangehouden omdat hij een 25-jarige medekandidaat tijdens een examen had mishandeld.

De politie kreeg omstreeks 10.45 uur een melding dat er personen aan het vechten zouden zijn in een pand aan de Mississippidreef in Utrecht. Op die locatie werd op dat moment een examen afgenomen. Ter plaatse werd de 28-jarige verdachte aangehouden die verklaarde ruzie te hebben gekregen met een 25-jarige kandidaat uit Utrecht en hem enkele klappen te hebben gegeven. De man is daarop aangehouden. Tegen de 28-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. De 28-jarige verklaarde zich te hebben gestoord aan de andere man. Het slachtoffer was zich van geen kwaad bewust en deed aangifte van mishandeling.

Gewelddadige winkeldief

UTRECHT Op donderdag 13 augustus heeft de politie rond 11.30 uur een 28-jarige man uit Utrecht aangehouden nadat hij een agent van de regio Brabant geslagen had.

Twee agenten waren in privétijd aan het winkelen op Hoog Catharijne toen zij twee winkeldieven betrapten. Toen de agenten in burger het duo wilden aanhouden sloeg één van de verdachten een van de agenten, een 28-jarige vrouw. De twee zetten het vervolgens op een lopen, gevolgd door de agenten buiten dienst. De geüniformeerde collegas waren snel ter plaatse en konden, mede door de hulp van een andere getuige, de verdachte aanhouden die de klap zou hebben gegeven. Daarbij luisterde de 28-jarige man niet naar de agenten en werd hij met gepast geweld aangehouden. Tegen de man worden meerdere processen-verbaal opgemaakt, te weten: diefstal en verzet bij aanhouding.

Openstaand vonnis en gestolen fiets

UTRECHT Tijdens de aanhouding van een 26-jarige man uit Utrecht wegens een openstaand vonnis, werd ook nog een gestolen fiets in diens tuin aangetroffen.

Op donderdag 13 augustus rond 10.00 uur wilden agenten de 26-jarige verdachte aanhouden omdat deze nog 30 dagen cel open had staan. Toen zij bij de woning aan de Kanaalweg bij de man aankwamen, zagen zij dat er een gloednieuwe fiets in de tuin stond, zonder slot. Omdat dat zeer ongebruikelijk is, werd het framenummer nagetrokken en bleek de fiets van diefstal afkomstig. De 26-jarige verdachte had daar geen verklaring voor. De man is aangehouden.

Heling of diefstal

UTRECHT Op donderdag 13 augustus heeft de politie twee mannen aangehouden wegens heling of diefstal.

Rond 09.00 uur kreeg de politie de melding dat aan de Roelantdreef een man op een bankje bier aan het drinken was. Ter plaatse is dat verboden. De agenten zagen in de buurt een leeg blikje bier liggen. Toen zij de mannen aanspraken, ontkenden beiden bier te hebben gedronken. Uit camerabeelden bleek echter dat een van de mannen, een 36-jarige man uit Utrecht, uit het blikje had gedronken. Ook zagen agenten een tas met daarin een autoradio en cds. Die zijn in beslag genomen. Vermoedelijk zijn deze van diefstal afkomstig. De Utrechter werd aangehouden, maar de andere verdachte, een 22-jarige man uit Baarn, was inmiddels weggelopen. Hij kon even later ook worden aangehouden. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.