Gemeente Leeuwarden

Werkgever en werkzoekende vinden elkaar

Ontbijt- en housekeepingmedewerkers aan de slag in WTC hotel

Vanaf vandaag, vrijdag 14 augustus, gaan vijf gemotiveerde ontbijtmedewerkers in het nieuwe WTC hotel aan de slag!. Zij zijn via de werkacademie van de gemeente gematched! Zij hebben nu nog een uitkering uit de Wet werk en bijstand, maar uitzicht op een contract. De ontbijtmedewerkers komen voor 32 uur per week in dienst bij het WTC hotel. De vijf kandidaten gaan werken in wisselende diensten en weekenden als ontbijtmedewerker. Het gaat om mensen die zelfstandig willen zijn en een eigen inkomen willen verdienen. Deze baan kunnen zij goed combineren met een op maat gemaakte horecaopleiding van het Friesland College. De opleiding volgen zij één jaar lang, één middag per week en naast hun werkzaamheden.

De werkgever is tevreden en de nieuwe ontbijtmedewerkers zijn erg gemotiveerd en pakken deze kans met beide handen aan.

De taken en verantwoordelijkheden van een ontbijtmedewerker bestaan onder meer uit: welkom heten van gasten, begeleiden van gasten naar hun tafel, ontbijtbuffet bijhouden, informeren van gasten, afruimen van de tafels, verzorgen van de mise en place (voorbereidingen keuken) en opruim- en schoonmaakwerkzaamheden.

Medewerkers Housekeeping

Naast deze groep ontbijtmedewerkers gaat ook een groep van vijf á zes medewerkers starten bij Hendriks Hoteldiensten. Deze mensen starten ook bij het WTC hotel en gaan het team housekeeping versterken. De werkzaamheden van een housekeeper zijn veelzijdig. In het kort komt het er op neer dat de ogenschijnlijk onbelangrijke werkzaamheden van een housekeeper maken dat een hotelgast een prettig verblijf heeft.

Werkacademie gemeente Leeuwarden

De werkacademie brengt werkgevers en werkzoekenden bij elkaar. Het werkgeversteam legt de contacten met de werkgevers en zorgt voor een 'match' op de vacatures. Zij stellen de beste kandidaten voor aan de werkgever en bereiden werkzoekenden voor op het sollicitatiegesprek en het werk. Als een werkzoekende een baan krijgt, zorgen zij voor extra begeleiding en een steuntje in de rug!

WTC Hotel

Het nieuwe Golden Tulip hotel met gratis parkeergelegenheid is gevestigd op loopafstand van het centrum van Leeuwarden, goed bereikbaar via de uitvalswegen en met openbaar vervoer. Het hotel biedt 143 comfortabele kamers, van alle moderne faciliteiten voorzien, (bruid)suites, connectingrooms en longstayappartementen. Er is een healthclub met saunafaciliteiten, meerdere restaurants en bars en 11 vergaderruimtes (totaal 1192 m2). Ontbijt wordt geserveerd op de 11e etage, waar men prachtige vergezichten heeft over stad en land.