Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 11 augustus 2009

Nieuwe reeks Opvoedcolleges aan de Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA) verzorgt dit jaar opnieuw een collegereeks over opvoeden. Deze Opvoedcolleges zijn zowel bedoeld voor UvA-studenten als voor andere belangstellenden.

De collegereeks `Wetenschappers over opvoeden' is vorig jaar ontstaan naar aanleiding van het boek Opvoeden wat kun je? van UvA-docent dr. Carine Ex. In het boek interviewt Ex deskundigen over de (on)mogelijkheden van opvoeden. Een aantal wetenschappers die Ex sprak, verzorgt ook de colleges. De verschillende visies op opvoeden geven een levendig beeld van de grenzen en mogelijkheden van het opvoeden, en van de uitdagingen en kansen in deze tijd en samenleving. De reeks, die bestaat uit negen hoorcolleges en een forum, is zowel bedoeld voor UvA-studenten als voor ouders, professionals die bijvoorbeeld in de jeugdzorg werken en andere belangstellenden. Voor studenten geldt dat zij wekelijks opdrachten inleveren en afsluitend een tentamen maken.

Wetenschappers

De volgende wetenschappers verzorgen een hoorcollege: prof. dr. Susan Bögels, hoogleraar Orthopedagogiek, UvA; dr. Martine Delfos, klinisch psycholoog; dr. Carine Ex, HvA/UvA-docent en auteur van Opvoeden wat kun je?; prof. dr. Paul van Geert, hoogleraar
Ontwikkelingspsychologie, Rijksuniversiteit Groningen; prof. dr. Alfred Lange, bijzonder hoogleraar klinische psychologie, UvA; prof. dr. Dick Swaab, hoogleraar Neurobiologie, UvA; prof. dr. Louis Tavecchio, bijzonder hoogleraar Pedagogiek, UvA; prof. dr. Micha de Winter, hoogleraar Maatschappelijke opvoedingsvraagstukken Universiteit Utrecht; prof. dr. Rien van IJzendoorn, hoogleraar Gezinspedagogiek, Universiteit Leiden.

Praktische informatie

De colleges vinden plaats in de periode 22 september - 15 december, op
dinsdagavond van 19.00-21.00 uur op het Roeterseilandcomplex in Amsterdam. UvA-studenten schrijven zich voor 17 augustus in via Studieweb, andere studenten melden zich aan als bijvakstudent via Studielink (tot 15 september 2009).
Overige geïnteresseerden kunnen zich tot 15 september aanmelden, door een e-mail te sturen naar Lotte Dambrink (zie onderstaande verwijzing) met als onderwerp: Wetenschappers over Opvoeden. In de e-mail moeten naam, adres en telefoonnummer worden vermeld. De kosten voor de collegereeks zijn EUR 250,00.

Verwijzingen

mw. L. Dambrink
Bron: FMG Communicatie