Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.00 uur

Utrecht, 14-08-2009

Dodelijke aanrijding

RHENEN Op de Cuneraweg is op 13 augustus omstreeks 10.30 uur een 88-jarige man uit Veenendaal om het leven gekomen na een aanrijding met een 57-jarige automobilist uit Rhenen. Het slachtoffer stak met de fiets aan de hand volgens diverse getuigen plotseling de weg over. De automobilist kon niet meer op tijd remmen, waarop het slachtoffer frontaal werd geraakt. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Oproep getuigen: Diefstal auto door babbeltruc

VEEENDAAL Een 74-jarige Veenendaalse is op 13 augustus vermoedelijk haar auto kwijtgeraakt door een man met een babbeltruc. Bij de vrouw aan de Duivenwal werd omstreeks 11.30 uur aangebeld door een onbekende jongeman die verklaarde stroopwafels te verkopen voor zijn opleiding. Daarop liep de vrouw het huis in om haar portemonnee op te halen. De voordeur liet zij open. Na enkele uren ontdekte zij dat haar autosleutel - die vlak naast de voordeur lag - was verdwenen. Ditzelfde gold voor haar geparkeerde auto. Vermoedelijk heeft de man zijn slag geslagen door in afwezigheid van de vrouw de sleutel en de auto mee te nemen. De vrouw deed aangifte van diefstal.

Signalement

Een blanke man, rond 20 jaar, kort donkerkleurig haar, 1.90 cm lang, slungelachtig postuur, sprak vloeiend Nederlands. Hij identificeerde zich met een blauwkleurige pas, waarop onder andere de plaats Rotterdam stond vermeld.

Getuigen of personen met aanvullende informatie kunnen contact opnemen met de politie in Veenendaal via 0900-8844.