Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.25 uur

Utrecht, 14-08-2009

Aanhouding voor heling en diefstal

LEUSDEN/AMERSFOORT De politie heeft op grond van binnengekomen informatie een woning in Leusden op 10 augustus doorzocht van een 22-jarige bewoner. Hij zou in bezit zijn van gestolen goederen en wapens. In de woning werd onder andere een gas/alarmpistool, een luchtdrukwapen, boksbeugel, stroomstootwapen en een kruisboog aangetroffen en een pot met gedroogde henneptoppen. Bovendien werd een beamer gevonden die van diefstal afkomstig bleek. Deze was in de nacht van 20 op 21 juli 2009 uit een school in Amersfoort weggenomen.

De verdachte werd aangehouden en gehoord. Hij bekende de helding van de beamer. De goederen zijn in beslag genomen. Het onderzoek is afgerond en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Het dossier wordt overgedragen aan het openbaar ministerie.

Aanhouding voor GHB

AMERSFOORT De politie heeft op 13 augustus rond 16.20 uur een 25-jarige man uit Leusden op het Euterpeplein aangehouden op verdenking van het overtreden van de opiumwet. De man zat op een stilstaande bromfiets en draaide vreemd met zijn hoofd en had rood doorlopen ogen. Bij het aanspreken van de man maakte hij een verwarde indruk. In de buddyseat van de brommer werd een fles met een redelijke hoeveelheid onbekende vloeistof aangetroffen. De agenten vermoeden GHB en hielden de man aan op grond van de opiumwet.

Na onderzoek door Forensische Opsporing bleek de fles 480 ml GHB te bevatten. De harddrug is in beslag genomen. De man zit vast voor nader onderzoek.

Overlast

AMERSFOORT Na meldingen van overlast op 14 augustus rond middernacht bij het Masker ging de politie naar de plek en constateerde inderdaad geluidsoverlast door een groepje jongeren. Twee jongens, 16- en 17-jarige Amersfoorters, konden geen identiteitsbewijs tonen en werden aangehouden. Een 37-jarige Amersfoorter werd bekeurd voor het in bezit hebben van een geopend blikje bier. Van de anderen met identiteitsbewijs werden de personalia genoteerd en vastgelegd. Zij werden weggestuurd met de mededeling hier niet nogmaals rond te gaan hangen en overlast te veroorzaken. Nadat de ouders van betreffende twee jongens het identiteitsbewijs hadden gebracht, konden zij met ouders het bureau verlaten.