Gemeente Lingewaard


Speelleerplek op Wielenpark De Ward

In Bemmel ligt aan de zuidkant het Wielenpark de Ward. In de zuidhoek van dit park is de gemeente Lingewaard bezig met het realiseren van een speelleerplek.

In het speelruimteplan Buitenspelen, ja leuk! dat in 2007 door de gemeenteraad van Lingewaard is vastgesteld is aandacht gevraagd voor het realiseren van natuurlijk spelen. Het speelruimteplan kunt u raadplegen op de website van de gemeente Lingewaard: www.lingewaard.nl.

De speelleerplek is ingericht voor kinderen van 9 -12 jaar. De speelplek zal kinderen uitdagen om te spelen en leren in de natuur. Daarnaast gaat Stichting Lingewaard Natuurlijk de plek gebruiken voor de natuurlessen.

Er zijn al een aantal spelaanleidingen geplaatst, zoals een klauterboom, een waterpomp, een stammenbos en
kruipdoor/sluipdoorbuizen.
Eind augustus/begin september wordt er een lage stapelmuur en een amfitheater gemaakt. Hierbij gaan leerlingen van de Praktijkschool Johannes uit Bemmel meehelpen bij de aanleg.

De speelleerplek is tot stand gekomen in samenwerking met het Wijkplatform Bemmel en Stichting Lingewaard Natuurlijk.

Nieuwsgierig geworden?
Ga een kijkje nemen!

Mocht u naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de servicelijn van de gemeente Lingewaard: (026) 326 01 11 of stuur een e-mail naar gemeente@lingewaard.nl