Politie Groningen

Donderdag 13 augustus 2009

Provincie Groningen, 13-08-2009

Veendam: man komt om bij bedrijfsongeval

Een 47-jarige man uit Ter Apel is woensdagavond tijdens zijn werkzaamheden bij een bedrijf aan de Adriaan Tripweg om het leven gekomen. De man was bezig met onderhoudswerkzaamheden aan een zogenaamde steenzetter. Hierin worden klinkers bij elkaar gegrepen met een stenenklem om vervolgens getransporteerd te worden naar een stapeltafel. De man werd door de klem gegrepen en raakte bekneld. Hij was dusdanig verwond dat hij aan zijn verwondingen overleed. Ook hulp van het Mobiel Medisch Team mocht niet meer baten. De politie heeft de arbeidsinspectie in kennis gesteld.

Groningen: vrouw slachtoffer van straatroof

Een 21-jarige vrouw uit Groningen is woensdagnacht slachtoffer geworden van een straatroof. De Groningse kwam uit de stad en fietste over de Brailleweg, naast het Emmaviaduct. Ineens werd ze vastgepakt door twee onbekende mannen. Hierbij werd ze bedreigd met een scherp voorwerp. Het tweetal eiste geld. Ze kregen een klein geldbedrag mee, waarna de mannen rennend vertrokken richting De Wijert. De politie doet onderzoek.

Leek: veroorzaker serie aanrijdingen zit vast

De 51-jarige veelpleger uit Leek die dinsdagnacht een serie aanrijdingen op een garageterrein op het Rodenburg veroorzaakte, zit nog steeds vast. Hij reed op het terrein maar liefst veertien autos aan. Een alerte getuige belde de politie. De agenten konden de Leekster op aanwijzing van de getuige inrekenen. De verdachte had volgens eigen zeggen valium gebruikt. De versufte man werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau. Daar werd van de verdachte een bloedproef afgenomen. Hij bleek geen rijbewijs te hebben. In een eerder politiebericht is gemeld dat de man na verhoor het politiebureau mocht verlaten. Dit is niet juist. De man zit nog steeds vast en wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die beslist of de man langer vast blijft zitten.

Godlinze: hennepkwekerij opgerold

De politie heeft woensdagmorgen en -middag een hennepplantage aan de Terpweg opgerold. In de woning stonden 180 hennepplanten. Alle planten en de gebruikelijke kweekapparatuur werden in overleg met de officier van justitie in beslag genomen en vernietigd. De 30-jarige bewoner werd aangehouden en is verhoord. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: Stadjer gooit met fietsen

Een 65-jarige inwoner van Groningen is woensdagochtend bij de Brugstraat aangehouden. De politie kreeg een melding dat de man met fietsen gooide. Op basis van het opgegeven signalement kon de man in de kraag worden gevat. Hij wilde zijn naam niet geven. De man werd aangehouden. Op het politiebureau gaf de Groninger een valse naam op. Hij kreeg twee bonnen mee toen hij weer weg mocht. Een bekeuring omdat hij geen geldig identiteitsbewijs had en een bekeuring omdat hij een valse naam opgaf.

Groningen: man zonder gordel betaalt boetes

Een 42-jarige Groninger is woensdagmiddag in de stad bekeurd, omdat hij geen gordel droeg. Toen zijn gegevens in het systeem werden nagetrokken, bleek dat hij nog circa 500 aan boetes moest betalen. Hij betaalde het bedrag, waarna hij het politiebureau weer mocht verlaten. Wel kreeg hij een nieuwe bekeuring mee, omdat hij geen gordel droeg.

Groningen: hennepplantage ontdekt na wateroverlast

De politie heeft woensdagnacht in een woning aan de J. Baart de la Faillestraat een hennepplantage ontdekt. De onderburen belden de politie, omdat er in het toilet en in de keuken water naar beneden kwam. Agenten gingen het pand naar binnen en troffen een hennepkwekerij van circa 200 planten aan. De waterhoofdkraan werd afgesloten. De energieleverancier kwam om de stroom af te sluiten. Er bleek niet geknoeid te zijn met de meterkast. Vanmorgen worden de planten en de gebruikelijke kweekapparatuur in beslag genomen en vernietigd. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de plantage.

Groningen: Fries ziet fiets terug in Groningen

Een 17-jarige jongen uit Joure zag woensdagnacht op de Grote Markt zijn gestolen fiets staan. Hij sprak surveillerende agenten aan. Hij vertelde dat zijn fiets vorige week gestolen was in Heerenveen en dat hij hem nu op de Grote Markt zag staan. Agenten namen de fiets mee naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Groningen: vrouw gewond bij verkeersongeval

Een 21-jarige vrouw uit Groningen is woensdagmiddag op de kruising Zuiderweg met de Bangweer gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Stadjer wilde met haar fiets vanaf de Bangweer de Zuiderweg oversteken. Zij zag hierbij een van links naderende auto, bestuurd door een 27-jarige man uit Groningen, over het hoofd. Door de aanrijding kwam de vrouw ten val. Zij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage gemaakt van het ongeval.

Appingedam: medewerker tankstation aangehouden

De politie heeft woensdagavond op het terrein van een tankstation aan de Farmsumerweg een 17-jarige jongen uit de gemeente Delfzijl aangehouden. De jongen, medewerker van het tankstation, wordt verdacht van verduistering in dienstbetrekking. De pomphouder miste de laatste weken een grote hoeveelheid sigaretten en tabak uit zijn bedrijf. Hij kreeg het vermoeden dat de 17-jarige hiervoor verantwoordelijk was. Toen een medewerkster woensdagavond wederom tabak uit het magazijn miste, belde zij direct de pomphouder. De eigenaar, die in de buurt van het tankstation was, zag op dat moment de verdachte uit de richting van garageboxen achter het terrein aan komen rennen. Op één van de garageboxen trof de pomphouder een vuilniszak met shag en sigaretten aan. Een onbekende tweede verdachte wist te ontkomen. De verdachte werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Hij zal vandaag worden gehoord over de verduistering. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: Stadjer voor heling aangehouden

De politie heeft woensdagavond op het Deliplein een 20-jarige man uit Groningen aangehouden voor heling. Politieagenten zagen de verdachte op een fiets rijden, terwijl er geen sleutel meer in het fietsslot zat. De Stadjer vertelde direct dat de fiets geheeld was. Hij verklaarde dat hij het voertuig afgelopen nacht voor 20 euro van een junk had gekocht. De 20-jarige mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De politie probeert de eigenaar van de fiets op te sporen.

Groningen: snorfietser en auto botsen

Bij een verkeersongeval op de kruising Korreweg met de Ceramstraat is woensdagavond een 22-jarige man uit Groningen gewond geraakt. Een 43-jarige automobiliste uit Haren wilde vanaf de Korreweg de Ceramstraat inslaan. Zij zag hierbij de man op zijn snorfiets over het hoofd. De snorfietser botste vervolgens tegen de auto. De 22-jarige werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Groningen: wegdek onder verf

De rijbaan van de Beneluxweg heeft woensdagochtend onbedoeld een laagje verf gekregen. Een 38-jarige automobilist uit Groningen had vanaf de laadbak van zijn auto een bus verf verloren. Hierdoor raakte het wegdek besmeurd. De Stadjer meldde zich even later bij de politie op de Beneluxweg. Hij kreeg een boete vanwege de vallende lading. Ook de kosten voor de gemaakte schoonmaakwerkzaamheden zullen op de ongelukkige automobilist worden verhaald.

Groningen/Appingedam: Delfzijlster aangehouden voor bedreiging

De politie heeft woensdagmiddag op de Jan Bronsweg een 34-jarige man uit Delfzijl aangehouden voor bedreiging en vernieling. De Delfzijlster wordt ervan verdacht dat hij op de Borgweg een 56-jarige man uit Groningen met een mes heeft bedreigd. De Stadjer werd volgens eigen zeggen rijdend in zijn auto gesneden door de verdachte. Hierbij maakte de 56-jarige met een armgebaar zijn ongenoegen kenbaar. Hierop stopte de Delfzijlster zijn auto, waarna hij het slachtoffer met een mes bedreigde. Ook schopte de 34-jarige een deuk in de auto van de Stadjer. De verdachte kon korte tijd later worden ingerekend. Hij ontkende de andere man te hebben bedreigd. Wel bekende de man de vernieling van de auto. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op vrijdag 14 augustus, controleert de politie op de volgende plaatsen:

* N388 Boerakker - Grijpskerk

* Ring Zuid/Oost

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde maandag 16 februari op diverse plaatsen op snelheid.

* Nieuwe Pekela, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 1287, aantal overtredingen: 101, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Groningen, Plataanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1152, aantal overtredingen: 61, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.