Waterschap Rivierenland

Wegafsluiting door werkzaamheden Waaldijk Heesselt

Van eind augustus tot half oktober voert Waterschap Rivierenland werkzaamheden uit aan de Waaldijk bij Heesselt. Het betreft de vervanging van een deel van de stenen beschermlaag aan de buitenzijde van de dijk. De Waaldijk tussen de Esterweg en de Gemeneweg is gedurende die periode afgesloten voor het verkeer. De huizen die hier aan de dijk staan blijven bereikbaar. Na de werkzaamheden is de dijk weer geheel op sterkte om het hoogwater te keren.

Na het hoogwater van 1995 is de Waaldijk bij Heesselt versterkt. Deze dijkverbetering vond plaats in het kader van de Deltawet Grote Rivieren die kort na dit hoogwater van kracht werd.

Bij de dijkverbetering ter hoogte van Heesselt is toen het buitendijktalud van de dijk, dus het talud aan de rivierzijde, intact gelaten. De steenbekleding op het talud beschermt de dijk extra tegen het langsschurende rivierwater.
Een deel van de steenbekleding blijkt van onvoldoende kwaliteit te zijn. Het waterschap gaat dit gedeelte vervangen, zodat ook hier de dijk weer de vereiste bescherming tegen hoogwater biedt op de rivier de Waal. Het gaat om een traject van 250 meter lengte, van dijkpaal 131 tot 133,5.