TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 11-08-2009

Televisie
STERREN.NL FELICITEERT: ALBERT WEST
Vrijdag 14 augustus
Nederland 1 - 16.10 uur

FELICITATIES VOOR ALBERT WEST

Vrijdag 14 augustus viert de TROS het 45-jarig artiestenjubileum van Albert West met het programma STERREN.NL FELICITEERT: ALBERT WEST. Sterren.nl spreekt de zanger, producer en presentator thuis in zijn vertrouwde omgeving en praat met hem over alle hoogte- en dieptepunten in zijn artiestenbestaan.

Albert West, pseudoniem van Albert Westelaken, begon zijn carrière als zanger van de jaren '70-band The Shuffles en scoorde met hen de wereldhit 'Cha la la, I need you'. In 1973 verliet hij de groep om solo verder te gaan. In mei van dat jaar werd de single 'Ginny come lately', een cover van Brian Hyland, een grote hit. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa. In Oostenrijk stond het nummer zelfs bijna een jaar lang nummer 1. Hierna volgden successen met covers van ballads uit de jaren '60 zoals 'Tell Laura I love her' en 'Put your head on my shoulder'. In 1986 scoort hij, samen met Albert Hammond, een grote hit met 'Give a little love'. De hit 'Amarillo' dateert uit 2005. Albert trad met dit nummer op in een bierreclame en Nederlandse militairen maakten er in Afghanistan een eigen 'clipje' bij op YouTube. Het initiatief leverde 'onze jongens' een verrassingsoptreden van Albert West op.

Voor de TROS presenteerde hij het televisieprogramma 'Op Nieuwe Toeren', waarin uitsluitend Nederlandse muziek naar voren werd gebracht. Verder maakte hij programma's als 'Songbook', 'Hitmix' en het populaire Radio 2-programma 'Het hart van twee'. Momenteel is hij op tv te zien in het populaire Nederland 3-programma 'De Beste Zangers van Nederland'. Albert viert zijn 45-jarig jubileum als artiest met een jubileumtour in de Nederlandse theaters. Hij is daarmee tot medio december 2009 nog te zien.

Bezoekers van de website www.sterren.nl konden afgelopen week stemmen op hun favoriete Albert West-nummers. Hieruit is een Top 10 samengesteld die ook te zien is in STERREN.NL FELICITEERT: ALBERT WEST.

Voor meer informatie: www.sterren.nl