Ingezonden persbericht


Amsterdam, 7 augustus 2009

Persbericht

Theaterspektakel Ramayana in het Vondelpark

Op 14 augustus, vanaf 20.30 uur, wordt in het Vondelpark en in het Vondelpark Openluchttheater de Ramayana uitgevoerd. Een unieke eenmalige voorstelling vol liefde, list en magische lotgevallen. Prins Rama en zijn beeldschone Sita vluchten per paard het bos in, belaagd door de tien-hoofdige Rahwana. Maar met hulp van Generaal Hanuman en zijn apenleger komt alles uiteindelijk toch weer goed.

Met Hakim Traïdia, Marijn Klaver, Sandhya Sanjana, Werner Kolf en Linar Ogenia. Regisseur is Javier López Piñón.

De Ramayana is een Indiaas epos dat bekend is in de hele Aziatische wereld. Het is het verhaal van de jonge prins Rama die ten onrechte wordt ontheven als kroonprins. Hij besluit zich terug te trekken en gaat zwerven in een groot bos. Zijn trouwe echtgenote Sita weigert hem alleen te laten gaan en zij, en Rama's jongere broer Laksmana, vergezellen hem in zijn ballingschap.

Rahwana, koning van een vijandig rijk, laat zijn oog vallen op de mooie Sita en hij weet haar te ontvoeren door eerst Rama en later ook Laksmana weg te lokken. Hij neemt Sita door de lucht mee naar zijn koninkrijk, maar ontmoet de mythische vogel Jetayu. In een gevecht doodt hij de vogel, die met zijn laatste adem Rama en Laksmana vertelt over het lot van Sita. Uiteindelijk lukt het Rama, met behulp van het apenleger van generaal Hanuman, Sita uit haar gevangenschap op Lanka te ontzetten en Rahwana in een tweegevecht te doden.

De Ramayana is niet alleen een fascinerend verhaal, maar heeft ook een bijzondere vorm. Het is theater, dans, schimmenspel en muziek. De voorstelling bestaat uit twee delen. Het eerste speelt zich af in verschillende delen in het park, het tweede gedeelte in het Openluchttheater zelf.

Part 1: 20.30 uur Verzamelen bij het Filmmuseum

Part 2: 21.30 uur In het Vondelpark Openluchttheater

Ramayana is een eigen productie van het Vondelpark Openluchttheater met financiële ondersteuning door Stadsdeel Oud Zuid.

Vondelpark Openluchttheater

7 juni t/m 23 augustus 2009