CNA benoemt John Hennessy tot Chief Executive Officer van CNA Europe

CHICAGO (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20090814 --

CNA Financial Corporation (NYSE: CNA) heeft vandaag bekendgemaakt dat John Hennessy benoemd is tot chief executive officer van de Europese activiteiten van CNA. De bekendmaking is een verdere ondersteuning van de onlangs aangekondigde strategie van het wereldwijde verzekeringsbedrijf om de internationale activiteiten uit te breiden, te beginnen met CNA Europe.

"CNA is sterk toegewijd aan de Europese markt", aldus Tom Motamed, chairman en chief executive officer van CNA. "Wij zijn van plan ons geografisch verspreidingsgebied uit te breiden door onze Europese activiteiten verder te ontwikkelen."

"De ruime ervaring van John in het verzekeringswerk en in het veld, evenals zijn expertise op het gebied van distributiemanagement, het stimuleren van een cross-selling discipline binnen het bedrijf en het opzetten van een duidelijk zichtbare plaatselijke aanwezigheid op de markt, maakt dat hij zeer geschikt is om onze strategie in Europa op succesvolle wijze ten uitvoer te brengen. Daarnaast zullen zijn uitstekende vaardigheden in het opbouwen van relaties een waardevolle toevoeging zijn bij het uitbreiden van onze Europese afzetgebieden."

Hennessy is in 1982 bij CNA komen werken als een verzekeringsagent in opleiding en heeft steeds meer verantwoordelijkheden op zich genomen. Tijdens zijn 27-jarige loopbaan bij CNA heeft Hennessy verschillende leidinggevende functies vervuld op het hoofdkantoor en in het veld, waaronder: branch-manager in Milwaukee, president van de Central Region, senior vice-president Ongevallenverzekeringen en Middle Market, en, meest recentelijk, senior vice-president Distributiemanagement.

CNA werkt al sinds 1897 voor bedrijven en professionals, het bedrijf is de op zes na grootste commerciële verzekeringsmaatschappij van de VS en de op 12 na grootste verstrekker van eigendoms- en ongevallenverzekeringen. De verzekeringsproducten van CNA omvatten onder andere commerciële verzekeringen, gespecialiseerde verzekeringen, borgstellingen, transportverzekeringen en overige eigendoms- en ongevallenverzekeringen. De diensten van CNA omvatten risicobeheer, informatiediensten, verzekeringen, risicocontrole en claimadministratie. Meer informatie is te vinden op de website van CNA: www.cna.com. CNA is een geregistreerd handelsmerk van CNA Financial Corporation.

FORWARD-LOOKING STATEMENT

Dit persbericht kan uitspraken bevatten met betrekking tot gebeurtenissen die in de toekomst verwacht worden (forward-looking statements), in plaats van de feitelijke huidige omstandigheden of historische gebeurtenissen. Deze uitspraken worden gedaan in overeenstemming met de bepalingen van de Amerikaanse Private Securities Litigation Reform Act van 1995 en bevatten in het algemeen woorden zoals "gelooft", "rekent op", "is van plan", "verwacht", "schat" en soortgelijke uitdrukkingen. Forward-looking statements zijn van nature onderhevig aan een verscheidenheid van inherente risico's en onzekerheden die ertoe kunnen leiden dat de feitelijke resultaten wezenlijk kunnen verschillen van de voorspelde resultaten. CNA heeft op veel van deze risico's en onzekerheden geen invloed. Voor een gedetailleerde beschrijving van deze risico's en onzekerheden kunt u de door CNA bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission geregistreerde documenten raadplegen, die beschikbaar zijn via: www.cna.com.

Alle forward-looking statements in dit persbericht zijn door CNA gedaan op de datum van dit persbericht. Bovendien is CNA op geen enkele wijze verplicht om forward-looking statements in dit persbericht te actualiseren of te wijzigen, zelfs niet wanneer de verwachtingen van CNA of enige daarmee verband houdende gebeurtenissen, condities of omstandigheden veranderen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
CNA Financial Corporation

Katrina Parker, +1 312/822-5167