Locatienet berekent tolkosten op routes in heel Europa


Alle kosten op een rij dankzij deze nieuwe tool

UTRECHT, 20090814 -- Locatienet, leverancier van standaard route- en locatiediensten, berekent op de website routenet.nl de tolkosten op een geplande route in heel Europa. Met deze nieuwe functie completeert Locatienet de routedetails naar het buitenland. Naast het berekenen van de tolkosten wordt ook de afstand, reisduur en de brandstofkosten weergegeven. Met behulp van deze nieuwe tool kunnen gebruikers van te voren precies berekenen wat de kosten zijn van een reis met de auto door Europa.

Bij het berekenen van de tolkosten wordt precies uitgesplitst wat men moet betalen op welke snelweg en voor hoeveel kilometers men betaalt per land. Het berekenen van de tolkosten is niet alleen interessant voor consumenten, maar biedt ook de mogelijkheid voor ondernemingen om vooraf de kosten voor internationale autoreizen beter in kaart te brengen.

Sebastiaan Raaphorst, directeur bij Locatienet: "Voordat je op reis gaat is het handig om alle kosten op een rij te hebben. Tot heden kon hier alleen een schatting van gemaakt worden. Met het berekenen van de tolkosten op Routenet zijn alle kosten nu inzichtelijk. Door het introduceren van dit soort nieuwe functionaliteiten, bieden wij onze gebruikers steeds meer de mogelijkheid onze routeplanners af te stemmen op hun persoonlijke behoefte."

-----------------------------------------

Over Locatienet
Internetuitgever Locatienet BV is het bedrijf achter de bekende mobiliteitswebsite www.routenet.nl en het internationale merk Routenet. Routenet.nl heeft een bereik van maar liefst 2,3 miljoen unieke bezoekers per maand. De website wordt met name gebruikt voor het bepalen van een route van A naar B, maar ook de actuele file, weer en reistijd informatie zijn populair.
Locatienet is gestart in 1996 en gevestigd te Utrecht. Sinds maart 2000 vormt Locatienet een zelfstandige BV met PTV AG en het management als huidige aandeelhouders. Locatienet is in de Benelux de standaard als het gaat om het inzetten van kaarten en routeplanning voor de zakelijke websites. Haar webtechnologieën, of webservices, worden gebruikt door duizenden Nederlandse en Vlaamse bedrijven die hun bezoekers willen bedienen met betrouwbare kaart en/of route informatie. www.locatienet.com.

Routenet® en Locatienet® zijn geregistreerde handelsmerken van Locatienet BV in de Benelux.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Voice-pr
Joris Borst
T: +31 35 543 54 94
E: locatienet@voice-pr.nl





Ingezonden persbericht