Ingezonden persbericht


Edward van Cuilenborg naar Sport1

Amsterdam, 14 augustus 2009 - Sport1 heeft Edward van Cuilenborg aangetrokken als presentator. Van Cuilenborg neemt, vanaf 29 augustus, ieder weekend de presentatie van de 'Sport1 round up' voor zijn rekening. Edward van Cuilenborg is hiermee toegevoegd aan het team van Sport1-presentatoren, dat naast hem bestaat uit Kees Jansma, John van Vliet en Pascal Kamperman.

Kees Jansma, directeur van Sport1: "Ik ken Edward al jaren en hij is een goede versterking voor ons team. In de 'Sport1 round up', die op zaterdag rond 17:50 uur en op zondag rond 22:50 uur wordt uitgezonden, wordt de kijker aan de hand van korte samenvattingen, nieuwtjes, rangen en standen, volledig op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen in de sportwereld".

Van Cuilenborg: "Ik vind het prachtig dat ik door Sport1 ben gevraagd dit nieuwe programma te presenteren. Voetbal is altijd een van mijn grootste passies geweest. Als klein jongetje ging ik bijvoorbeeld met de boot naar Engeland om daar het Engels voetbal te bekijken. Geweldig dat ik daar nu weer op een professionele manier mee in aanraking kom".

Van Cuilenborg werkte van 1989 tot en met 2002 bij NOS Studio Sport. Daarna was hij tot dit jaar in dienst van SBS6. Hij was daar onder andere het vaste gezicht van de uitzendingen rond het Nederlands Elftal.

Over Sport1
Sport1 is een digitale 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. De zender heeft zowel de rechten voor televisie, Internet (www.sport1.nl) als voor een mobiel platform (http://m.sport1.nl). Sport1 biedt twee digitale 24-uurs sportkanalen en vier extra kanalen voor live evenementen aan, waarbij de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod van Sport1 omvat alle belangrijke Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League. Ook zijn hockey, darts, golf, volleybal en tennis te zien. Sport1 biedt ook een HDTV-kanaal aan. Kijkers kunnen Sport1 ontvangen door een abonnement af te sluiten met Ziggo, UPC, CAIW, Delta, Tele2 of via Canal Digitaal. Sport1 is onderdeel van Chellomedia, de Europese content-divisie van Liberty Global, Inc. en een toonaangevend mediabedrijf en distributeur van zenders, content en videodiensten.