VerkeersInformatieDienst


Grote problemen op wegen regio Rotterdam

14 augustus 2009, 09:46
Aan het einde van een rustige ochtendspits zijn er problemen ontstaan op de A4 en de A15.
Op de A4 Hoogvliet - Vlaardingen zorgt een vrachtwagen met pech voor de nodige vertraging ter hoogte van het knooppunt Kethelplein. Hierdoor is de rechterrijstrook afgesloten en een file van 3 km ontstaan.

Behoorlijke vertraging is er momenteel voor het verkeer op de A15 van Rozenburg richting Ridderkerk, tussen Spijkenisse en Heijplaat/Pernis staat het verkeer stil over een lengte van 7 km. Het zou hier gaan om een ongeval met een vrachtwagen die door onbekende reden hard moest remmen waardoor zijn lading (container met onbekende inhoud) is gaan schuiven en hierdoor de cabine van de vrachtwagen losgeraakt. Deze is op de rijbaan terechtgekomen, met de nodige rommel op de rijbaan tot gevolg. Rijkswaterstaat is begonnen met het opruimen van de rijbaan, waarbij men verwacht dat vanmiddag om 13:30 uur de gehele rijbaan pas weer vrijgegeven kan gaan worden. De chauffeur is overigens niet gewond geraakt bij dit ongeval.

De gehele rijbaan is korte tijd afgesloten geweest en heeft het verkeer op dit moment slechts één rijstrook tot zijn beschikking. Hierbij dient het verkeer nog wel rekening te houden met extra reistijd van meer dan 20 minuten.