Gemeente Zoetermeer

Zoetermeerse senioren al schilderend terug in de tijd

Expositie in stadhuis en hoofdbibliotheek

Vanaf vrijdag 14 augustus zijn er in de hal van het stadhuis en in de hoofdbibliotheek bijzondere schilderijen te zien, gemaakt door senioren uit Zoetermeer.

De expositie is tot en met vrijdag 4 september 2009 te zien. De expositie is ook toegankelijk voor mensen in een rolstoel.

Â

Onder de titel âHerinnering is levenâ schilderden de senioren de doeken aan de hand van hun eigen herinneringen. Ze deden dat tijdens zes workshops 'Schilderen met textielverf op stof'. Niet alleen leverde dit heel oorspronkelijke schilderijen op, waarbij iedere deelnemer zijn of haar eigen schilderkunstige stijl ontwikkelde, maar er zijn ook heel persoonlijke herinneringen in beeld gebracht.

Â

De deelnemers waren de bewoners van Woonzorgcentrum Buytenhage, bezoekers van dagverzorging ât Seghe Waert, dagverzorging Albrandswaard en dagverzorging La Corona/Gondelkade, allen behorend tot De Vierstroomzorgring.

De lessen stonden onder leiding van de kunstenaars Karolien Helweg en Ruben La Cruz, eveneens de bedenkers van het project.

Â

Het project âHerinnering is levenâ was in 2007 al eens in Zoetermeer.

'Herinnering is leven' is een project voor en door senioren dat vanaf 2001 door heel Nederland wordt uitgevoerd en waarbij kunstbeoefening onder meer wordt ingezet om in groepsverband herinneringen op te halen.

âHerinnering is leven- Zoetermeer 2009â kwam tot stand met financiële steun van het Actieplan Sociale Cohesie van de Gemeente Zoetermeer.

Â