Gemeente Almere

Cadeaus voor gezond Jeugdland Haven

14-08-2009

Burgemeester Annemarie
Jorritsma heeft op donderdag 13 augustus cadeaus overhandigd aan Jeugdland Haven, in het kader van het programma Gezond Gewicht, Gezonde Wijk.

Namens de gemeente kreeg Jeugdland Haven een bedankje van Annemarie Jorritsma: een schilderij van Kevin en Kaya, de mascottes van Gezond Gewicht, Gezonde Wijk. Dit cadeau is symboliek voor het cadeau dat nog komt: een heuse muurschildering, ook van Kevin en Kaya. Vanuit Gezond Gewicht, Gezonde Wijk heeft Jeugdland Haven ook nog een appelschilmachine gekregen.

Gezond Gewicht, Gezonde Wijk
De gemeente Almere wil graag een gezonde gemeente zijn, met gezonde inwoners. Overgewicht is een probleem dat de gezondheid van inwoners kan bedreigen. Veel kinderen in Almere hebben last van overgewicht. Met het project Gezond Gewicht, Gezonde Wijk wil de gemeente, samen met andere partners in de stad, een gezonde leefstijl bevorderen. Het is de bedoeling dat overal waar kinderen zijn, aandacht is voor gezond eten en voldoende bewegen. We vragen elke ouder en werker hier aan bij te dragen.

Verantwoord snoepen
Ook Jeugdland Haven zet zich in voor een gezonde leefstijl. Zij hebben onder andere een `verantwoorde snoepkaart' geĂŻntroduceerd, zodat de kinderen gezonder kunnen snoepen en snacken. Ook starten ze met `makkelijke moestuintjes', dit zijn kleine moestuintjes in bakken, waarin kinderen zelf groenten kunnen kweken.

Jeugdland Haven
Jeugdland is een initiatief van De Schoor, met vestigingen in Haven, Stad en Buiten. Jeugdland is een kinderbouwspeelplaats voor kinderen van zeven tot en met veertien jaar, waar ze aan allerlei activiteiten mee kunnen doen, met als belangrijkste activiteit het bouwen van hutten. Met name in de vakanties is er van alles te beleven op de jeugdlanden.