Ingezonden persbericht


Jet Republic wil dwangbevel van NetJets opheffen

> Piloten van NetJets Europe is vrijwillig ontslag aangeboden > Jet Republic werft de komende 5 jaar 500 piloten en 1000 medewerkers > Gerechtelijk dwangbevel verbiedt Jet Republic om medewerkers van NetJets aan te nemen

Brussels, 14 Augustus, 2009 - Jet Republic kondigt aan de komende vijf jaar 1000 medewerkers te willen aannemen. Het privéluchtvaartbedrijf heeft in juni 2008 bij Bombardier de grootste Europese order voor privéjets geplaatst, namelijk 110 Learjet 60 XR's. Deze statement vindt plaats in dezelfde week dat de COO van NetJets, Robert Dranitzke, zei: "Wij hebben onze mensen laten weten dat we 60.000 overtollige werkdagen hebben waar we van af moeten1." Jet Republic werkt nu samen met advocaten om de injunctie van NetJets, die het Jet Republic verbiedt hun werknemers aan te nemen, opgeheven te krijgen.

In juli 2008, nog voordat Jet Republic haar dienstverlening had gestart, heeft NetJets de CEO en COO van Jet Republic een injunctie opgelegd voor het aannemen van medewerkers van NetJets Transportes Aéreos. De injunctie verhindert Jonathan Breeze en Luis Vianna om personeel, hetzij direct, indirect of via tussenpersonen, te benaderen.

NetJets kondigde een internationaal verlies aan van 96 miljoen Amerikaanse dollar voor het eerste kwartaal van 20092. Graeme Weston, COO van NetJets Europe, verklaarde dit jaar op de EBACE: "Wij hebben wegens verschillende redenen 268 klanten verloren3." Bronnen binnen de branche onthullen dat NetJets ook op ander personeel bezuinigt en in Europa tevens een aanzienlijk aantal vliegtuigen aan de grond houdt.

NetJets schrijft het verlies toe aan het economisch klimaat, maar er zijn aanwijzingen die suggereren dat de neergang in de privémarkt voor zakelijk verkeer het laagste punt bereikte in april 2009. Na een piek in de zomer van 2008 daalde het reizen per privéjet met een dieptepunt op jaarbasis van -23% in april 2009. Het staat nu op een verlies van iets onder de 20%. Tegelijkertijd steeg de vloot van gebruikte vliegtuigen gestaag van september 2008 tot april 2009 maar het staat nu sinds 3 maanden op 14,4%4.

De voormalig commercieel directeur van NetJets en de CEO van Jet Republic, Jonathan Breeze zegt: "Wij verwachtten enige verbolgenheid van onze concurrenten bij het betreden van de markt voor zakelijk vliegverkeer, maar we hadden niet verwacht een injunctie opgelegd te krijgen die ons belet personeel aan te nemen. Wij overleggen nu met onze advocaten om te zien hoe we een aantal van deze mensen kunnen aannemen. De komende 5 jaar nemen wij 500 piloten aan uit een groot aanbod van zeer ervaren piloten afkomstig van de luchtmacht en commerciële luchtvaartmaatschappijen en wij zouden graag de cv's ontvangen van piloten die op zoek zijn naar werk."

Jet Republic heeft momenteel 84 mensen in dienst waaronder een managementteam bestaande uit senior medewerkers die voor bedrijven gewerkt hebben als GlaxoSmithKline, WhiteConcierge, the Royal Air Force, Air Partner plc, Financial Times Group, TAG Aviation, Execujet, Groundforce ONE, Rolls-Royce, Sotheby's, Siemens, Marriott International, Bombardier, Euram Bank, McKinsey & Co, British Airways en Iberia.

Ga voor verkoopinformatie naar JetRepublic.com of bel +44 (0)20 7959 6772


- Einde -

Noot voor redacties



Ingezonden persbericht