Ingezonden persbericht


(persbericht)

Corso onderwerp voor workshop fotografie

Zundert - BeeldCentrum, een in Zundert gevestigd opleidingscentrum voor fotografie, organiseert dit jaar tijdens het corso een workshop reportagefotografie. Het corso als fotogeniek evenement leent zich goed als onderwerp voor een workshop.

Het Zundertse corso is aantrekkelijk voor fotografen. Dat blijkt uit de vele foto's die elk jaar door bezoekers gemaakt worden. Ook de corsofotowedstrijd getuigt ervan, en het prachtige fotoboek 'Het geheim van Zundert' over het corso.

Daarom heeft BeeldCentrum, een in Zundert gevestigd opleidingscentrum voor fotografie, dit jaar het initiatief genomen om een workshop reportagefotografie tijdens het corso te organiseren. Deelnemers starten de dag met een introductie over reportagefotografie. Ze leren te focussen op een vooraf gekozen doel tijdens een groots opgezet evenement. Deelnemers leren waar een goede reportage uit bestaat en hoe je een mooie, sterke, evenwichtige fotoserie kunt maken. Iedereen die in het bezit is van een spiegelreflexcamera en beschikt over enige basiskennis kan aan de workshop deelnemen.

Journalistiek reportagefotograaf Else Loof is de docente van de workshop. Else Loof fotografeert voor diverse organisaties en media waaronder dagblad BN/De Stem.

De workshop start om 10.00 uur en heeft als startpunt een fotostudio in de Molenstraat in Zundert. Van daaruit gaan de deelnemers aan de slag. Halverwege de middag, kort voor de optocht begint, volgt er nog een korte bespreking met de docente. Daarna gaan de fotografen hun reportage van het corso verder uitdiepen.

Het corso is een geliefd onderwerp voor fotografen. (foto Anne Geene - uit het boek 'Het geheim van Zundert')

BeeldCentrum verzorgt cursussen en workshops voor zowel amateurfotografen als professionele fotografen. Volgens Werner Pellis van BeeldCentrum is het corso dé gelegenheid om aandacht te besteden aan reportagefotografie. "Er is ontzettend veel te zien, enorm veel inspiratie en tegelijkertijd maakt dat het ook moeilijk. Er is zoveel te fotograferen dat je als fotograaf je moet leren om te keuze te maken en je op één onderwerp te richten."

Meer informatie over deze workshop kun je vinden op www.beeldcentrum.com

----------
Bloemencorso Zundert is een pracht van een evenement en wordt gedragen door louter vrijwilligers. Het vindt steeds plaats op de eerste zondag van september.

Bezoek de websites
www.bloemencorsozundert.nl/ www.corsokoorts.nl/

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht